МФК Спартак обърна шампиона на Англия на старта на Varna International Beach Soccer Cup

Утре програмата на турнира, който се провежда на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово" във Варна, предлага две срещи

МФК Спартак обърна шампиона на Англия на старта на Varna International Beach Soccer Cup

Носителят на титлата на България по плажен футбол МФК Спартак (Варна) направи страхотен обрат срещу шампиона на Англия Силесия на старта на силния международен турнир Varna International Beach Soccer Cup 2018.

 

Родният тим изоставаше с 2:5, но успя да спечели със 7:5 след продължение. Силесия стартира много силно и след първата третина водеше с 4:2, като двата гола за българите вкараха Иван Мартинов и Мартин Великов. Английският тим, за който любопитното е, че е съставен само от поляци, дръпна с 5:2 в началото на втората част. Станислав Джамбазки върна едно попадение до края на третината. В третата част варненци играха силно и успяха да стигнат до равенството малко преди края след две красиви попадения на Филип Филипов.

 

Така се стигна до продължение, в което МФК Спартак вкара нови два гола чрез Станислав Джамбазов и Мартин Великов, за да победят със 7:5.

 

Утре програмата на турнира, който се провежда на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово" във Варна, предлага две срещи. В 17,30 ч. един срещу друг излизат Силесия и шампиона на Москва Новатор, а час по-късно е двубоят между шампионите на България и Румъния - МФК Спартак и Уест Дева.

Съорганизатор на надпреварата е Общината, а самото състезание е част от кампанията на града за Европейски град на спорта 2019.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки