Баскетболисти раздаваха "Топъл обяд" в Пловдив (СНИМКИ)

Желаем ви успех и стискаме палци за неделя, радваха се възрастните хора

Баскетболисти раздаваха "Топъл обяд" в Пловдив (СНИМКИ)
За нас беше удоволствие, че ни направихте съпричастни към кампания „Топъл обяд“, благодарим, с радост ще подкрепим и други хуманни каузи на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите.
 
Това заяви Мартин Дурчев от баскетболния тим на Академик Бултекс 99, след като със съотборниците си Васил Михайлов, Васил Бачев и Александър Груев и спортния директор Тина Димитрова се включиха в раздаването на топлата храна пред входа на болница „Медлайн“ в Пловдив.
 
Спортните звезди бяха представени на нуждаещите се от президента на фондацията доц. д-р Невен Енчев, който от няколко месеца живее в Германия, където изгражда болница с медицински център, хоспис за възрастни хора и хотелска част. В момента обаче той е тук, за да участва лично в серията благотворителни акции на ордена по повод 24 май. 
 
„За мен е чест да ви представя тези млади момчета, които прегърнаха идеята и подкрепиха „Топъл обяд“, защото вярват, че трябва да се прави добро и да се помага на всички, изпаднали в трудно положение. Състезателите на Академик Бултекс 99 непрекъснато се включват в различни благородни каузи, а преди Великден изненадаха малките пациенти на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ като им подариха играчки и лакомства“, припомни доц. Енчев.
 
„Момчета, чудесни сте, много ни зарадвахте, желаем ви успех и стискаме палци за неделя”, обръщаха се към тях възрастните от опашката. 
За предстоящия мач в края на седмицата в зала „Сила“ чакащите пред болницата разбраха от най-информирания човек в Пловдив – Стефчо Автографа.
 
 
„Играем за бронзовите медали в първенството срещу отбора на Рилски спортист (Самоков)”, поясни Мартин. 
 
Той е благодарен на Тина Димитрова, че непрекъснато ги включва в благотворителни акции, защото е успяла да накара всички от тима да вярват, че трябва да се помага. 
 
„Приехме поканата на Ортодоксалния орден, защото организацията прави много добрини и непрекъснато помага, а дейността на доц. Енчев напомня на един от големите благодетели на Пловдив в миналото – Димитър Кудоглу”, заявиха младежите. 
 
 
„Надяваме се примерът на предприемача да стане заразителен и да се подеме от още представители на бизнеса, така че повече бедни хора да почувстват загриженост и топлота”, добави Димитрова.
 
Кампания „Топъл обяд“ се осъществява от близо 5 години пред болница „Медлайн“. Провежда се по инициатива на президента на Ортодоксалния орден доц. Невен Енчев и се подкрепя от редица известни личности от всички сфери на живота у нас и в чужбина.

 

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки