Сензациите в пресата: ЦСКА договори талант от школата на Барса

Мениджъри гледат Панайотов и Прохазка срещу Верея

Сензациите в пресата: ЦСКА договори талант от школата на Барса
Най-интересните теми от българския печат днес, 19 май:
 
„24 часа”: ЦСКА договори талант от школата на Барса
 
20-годишният талант от школата на Барселона Аласана Мане, който през пролетта играе в Етър, ще подпише договор с ЦСКА. Полузащитникът от гамбийски произход вкара страхотен гол на „Армията" в мача от Първа лига на 8 март. Мане игра в четвъртък вечерта при победата на „виолетовите" с 2:0 над Дунав в първи мач от плейофите за оставане в елита.
Мане дойде във Велико Търново през зимата със съдействието на агента Лъчезар Танев, като договорът му изтича в края на сезона. Сега младокът, който е тренирал рамо до рамо с Неймар и Лео Меси, се е запътил към „Армията". Мане вече е викан в националния отбор на Гамбия, а при мъжете е ритал за „Сабадел" в Сегунда дивисион. Висок е 170 см, играе с левия крак и е център халф.
С Мане в ЦСКА може да се озове и мениджърът на Етър Красимир Балъков. Той е една от опциите за нов старши треньор на „червените". Такава е и Любослав Пенев, а не спряганият от някои македонец Чедомир Яневски. Той явно не е, след като лично собственикът на 31-кратните ни шампиони Гриша Ганчев отрече да е преговарял с бившия наставник на „Вардар".
 
„Тема спорт”: Мениджъри гледат Панайотов и Прохазка срещу Верея
 
Оставането на Васил Панайотов и Роман Прохазка в Левски е все пo-малко вероятно. Почти сигурно двамата ще напуснат клуба като свободни агенти. Договорите им със сините изтичат, а ръководството на клуба прави твърде малко, за да ги задържи. Скаути на чужди клубове ще наблюдават двамата в последния мач от редовния сезон. Утре сините гостуват на Верея на "Трейс Арена". Двубоят в Стара Загора е от 20:00 часа и ще бъде предаван директно по Диема спорт. Панайотов е желан от норвежки клуб. Прохазка пък е в полезрението на полския Лех Познан, както и на няколко израелски отбора. Словакът е желан и от родния си Спартак Търнава.
През есента Панайотов бе твърд титуляр, докато през пролетта много по-рядко намираше място на терена. Роман пък бе най-използваният футболист от треньорския щаб. В последните мачове той действа като десен бек заради травмата на Милош Цветкович. От „Герена" предложиха на двамата халфове да удължат споразуменията си с по един сезон. Клубът обаче не дава по-добри финансови условия на играчите. Ако в понеделник или вторник двете страни не се разберат, то двамата ще търсят късмета си през следващия сезон на друго място.
 
„Тема спорт”: Гласят Бодуров за десен бек утре
 
Две са опциите пред Христо Янев за поста десен бек в двубоя с Берое утре. Основният вариант е централният защитник Николай Бодуров да бъде преместен отдясно на отбраната. Той е играл като краен бранител в ранен етап от кариерата си и няма проблеми да действа в тази зона. Другата опция е Янев да даде шанс на юноша от школата. В двете водещи формации - до 19 и 17 г., като десни бекове играят съответно Джулио Чарлов и Георги Костов. Не е изключено някой от тях да стартира още от първата минута срещу заралии. Както е известно, Манолев и
Дюлгеров са контузени, а Стойчо Атанасов наказан. В центъра на защитата пък най-вероятно ще започнат Барт и Чорбаджийски. Тяхна алтернатива ще е Никола Борисов (17 г.).
Срещата с Берое е в неделя от 20:00 часа на "Армията". Този двубой е без значение за крайното класиране на червените, но заралии имат минимални шансове да изместят Левски от 3-ото място и да отидат на бараж за Лига Европа. Това ще се случи само при положение че те победят на "Армията", а в същото време Левски загуби от Верея. Откакто Христо Янев пое ЦСКА на 1 май, той постоянно вика момчета от школата да се готвят с представителния отбор. Юношите се въртят, като обикновено остават за по 2-3 занимания, след което идват други на тяхно място. Участие в тренировките взимат момчета от наборите 1999 до 2002 г. Очаква се поне 4-5 юноши да попаднат в групата за двубоя със старозагорци. 17-годишният Валентин Антов със сигурност ще е титуляр и отново ще действа като дефанзивен халф. На тази позиция той започна сред 11-те при гостуванията на Берое и Верея в плейофите.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки