Челси победи Юнайтед и вдигна осма ФА Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)

Антонио Конте си тръгва с трофей от "Стамфорд Бридж"

Челси победи Юнайтед и вдигна осма ФА Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси победи Манчестър Юнайтед с 1:0 и за 8-и в път в историята си спечели ФА Къп. Победното попадение на "Уембли" вкара Еден Азар от дузпа. Мениджърът Антонио Конте пък ще напусне клуба с отличие. Миналата година той вдигна титлата, а сега и най-стария клубен трофей в света.

 
Лондончани първи стигнаха до положение. В 9-ата Азар проби отляво, нахлу в наказателното поле и стреля, но Де Хеа отрази с крак. Последваха претенции за дузпи и от двата отбора за падания на Бакайоко и Санчес, но Майкъл Оливър с право подмина положенията. 
 
 
В 21-ата минута обаче нещата се промениха. Азар се измъкна в половината на Юнайтед, надбяга Фил Джоунс, който се хвърли на шпагат и събори белгиеца в наказателното поле пред Де Хеа. Реферът отсъди наказателен удар, а "сините" поискаха и червен картон за защитника, но той се размина само с жълт. Азар застана зад топката и  реализира 17-ия си гол  за сезона във всички състезания - 1:0. 
 
Юнайтед опита да отговори, но без да стигне до кой знае колко чисти положения. Удар на Погба профуча покрай вратата в 30-ата минута. До почивката "червените дяволи" стигнаха до няколко корнера, а в 45-ата минута и Джоунс се включи в атака и стреля с глава, но покрай вратата. Рашфорд пък не успя да нанесе удар в последните секунди. 
 
 
В 53-ата минута Рашфорд изпълни свободен удар, но Куртоа внимаваше и боксира.  След това Валенсия се измъкна отдясно, но подаде неточно. Алонсо обаче сбърка и Рашфорд  стреля опасно, но Куртоа отново се справи. 
 
Санчес прати топката в мрежата на Челси след малко повече от час игра. Чилиецът обаче се оказа в засада, така че голът не бе зачетен абсолютно правилно.  В 70-ата минута Хубава атака на „сините“ завърши с пас към свободния Алонсо, който от чиста позиция стреля в тялото на Де Хеа. При разбъркването имаше игра с ръка на Йънг, но дузпа не последва. 
 
 
Веднага след това пък Рашфорд бе изведен сам срещу вратаря, нападателят опита да прехвърли Куртоа, но белгиецът спаси с рамо. Секунди по-късно Моуриньо пусна Лукаку и Марсиал в  търсене на равенството.  Матич стреля  много мощно в 80-ата минута, но Куртоа отново изби. 120 секунди по-късно Погба остана сам на няколко метра от вратата, но с глава прати топката на метър встрани. 
 
В крайна сметка Юнайтед не успя да стигне до попадение и завършва сезона без трофей. 
 
Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

Лукаку може да остане в Рома, но само с нов наем

Челси обмисля варианта да остави белгиеца за още 12 месеца на "Олимпико"

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

Ман Сити се цели в рекорд на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига

В момента "гражданите" са с 23 поредни мача без загуба

Германия откри специален полицейски център за Евро 2024

Той ще служи за контрол върху ситуацията в сферата на безопасността по време на турнира

Илия Груев отново впечатлява за Лийдс

Българският халф с отлични показатели от мача с Мидълзбро

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки