Левски излиза за минимум точка срещу Верея

Старозагорци без капитана си

Левски излиза за минимум точка срещу Верея
Година no-късно на Левски отново му предстои решителен мач срещу Верея. Преди 12 месеца сините срещнаха старозагорци в бараж за Лига Европа, а сега ще се изправят срещу тях в последния кръг на шампионата, в опит да си осигурят плейоф за евроквота.
 
Точка ще е достатъчна на столичани да си гарантират третото място, тъй като имат аванс от два пункта пред четвъртия в подреждането Берое, както и по-добри показатели в преките двубои.
 
При загуба обаче на сините ще им се наложи да надават по едно ухо към това, което се случва на стадион "Българска армия" на мача между ЦСКА и зелените от Стара Загора. Берое със сигурност очаква помощ от съгражданите си, но може ли Верея да му я окаже? Трудна задача с оглед на факта, че в последните пет мача тимът от "Трейс Арена" не е отбелязвал гол - загуби всичките си срещи.
 
Левски също е с разклатено самочувствие - след изпуснатата Купа на България от Славия. Отборът стигна до 2:2 с Лудогорец в Разград, а след това загуби с 2:3 от ЦСКА.
 
Този път обаче Делио Роси ще има доста по-боеспособна единайсеторка от тази в последния кръг срещу армейците. След изтърпяно наказание в състава се завръщат титулярните централни защитници Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон, както и халфът Жорди Гомес. Те ще започнат срещата.
 
Аут за мача са контузените Милош Цветкович и Кали Тиам - за тях сезонът вече приключи. В листата на лекуващите травми е и Серджиу Буш. Обертан имаше проблеми с коляното от визитата в Разград, но влезе в групата. Французинът може да бъде съхранен за евентуален бараж за Лига Европа. Този мач срещу седмия в класирането ще се състои на 24 май, четвъртък.
 
В същото време верейци излизат срещу Левски днес без капитана си Георги Андонов.  Офанзивният футболист си събра багажа и напусна отбора преди последния кръг. Договорът на играча изтича и той става свободен агент. Почти сигурно нападателят ще продължи кариерата си в Арда, след като тимът от Кърджали си осигури промоция във Втора лига.
 
Положението в старозагорския клуб е доста тежко. Мотивацията на отбора не е на високо ниво. Заралии влизат в мача с Левски, след като им се събраха да получават по 3 заплати, няколко премии и наеми за квартири. Все още не е ясно и кои футболисти ще останат във Верея през следващия сезон.
 
На повечето футболисти договорите изтичат и те най-вероятно ще си тръгнат. Очаква се през следващата седмица да има среща между ръководството и треньорския щаб, след която ще има по-голяма яснота за бъдещето на отбора.

 

НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки