Ботев и Лудогорец изпробват юноши в последния кръг

Разградчани във ваканционно настроение, съперниците им – в намален състав

Ботев и Лудогорец изпробват юноши в последния кръг
Треньорът на Ботев Николай Киров успя да събере едва 17 футболисти за мача от последния кръг срещу Лудогорец.
 
Двубоят в Разград е днес от 17:30 часа. Вратарят Иван Чворович и халфовете Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов въобще не попаднаха в групата за мача. На техните места Влизат юношите Стелян Ангелов, Крис Добрев и Иван Василев.
 
Дебютиралият срещу Верея младок Слави Шопов не попадна в групата, тъй като е с националния отбор.
 
За Ботев няма да играе и нападателят Жоао Паоло. Причината е, че бразилецът бе преотстъпен на канарчетата през пролетта именно от Лудогорец. Пловдивчани искат да го задържат и за следващата кампания. Голмайсторът обаче заяви, че иска да се наложи при разградчани и ще направи всичко възможно това да се случи.
 
В състава на Лудогорец всички отдавна са във ваканционно настроение -след като бе спечелена седма поредна титла, титулярите бяха разпуснати. Днес Димитър Димитров ще даде шанс за изява на резервите, както и на голяма част от юношите, които през сезона играха във Втора лига за Лудогорец II.
 
Халфът на орлите Яцек Горалски пък мина и втората цедка на националния селекционер на Полша Адам Навалка. Полузащитникът е в разширения състав за световното първенство. В понеделник, 21 май, Горалски започва подготовка с Дружина полска.
 
"Ще изпробвам всички в контролите с Чили и Литва. Селекцията ми е добре балансирана. Направена е според представянето на играчите в клубовете им, както и с националната фланелка. Отборът е стабилен за голямото предизвикателство, което ни очаква. Ще обявя финалната група от 23 души, която ще пътува за Русия на 4 юни", каза Навалка.
 
Както е известно, другият поляк в състава на Лудогорец - нападателят Якуб Швиерчок, не е сред избраниците на селекционера.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки