Янев с последен мач начело на ЦСКА

Берое с поход към плейофите за Лига Европа

Янев с последен мач начело на ЦСКА
Вторият престой на Христо Янев начело на ЦСКА ще приключи днес.
 
Той ще изведе червените от 20:00 часа срещу Берое. За новия сезон Янев вероятно ще се върне към работата си като скаут на "Армията". Въпреки това младият наставник е максимално мотивиран да завърши с победа. Янев определи група от 17 футболисти, като прави впечатление, че от нея са отпаднали още двама по-опитни играчи - левият бек Жеферсон и нападателят Бланко. Те са получили почивка.
 
За двубоя от школата са повикани петима таланти - десният бек Джулио Чарлов (р. 2000 г.), централният бранител Никола Борисов (р. 2000 г.), опорният халф Николай Янков (р. 1999 г.), офанзивният полузащитник Даниел Йорданов (р. 1999 г.) и дясното крило Иван Митрев (р. 1999 г.).
 
Сред 11-те със сигурност ще попадне Валентин Антов, а с шансове за титулярно място са още вратарят Слави Петров, бранителите Борисов и Чарлов и крилото Митрев. Бодуров ще са наложи да играе като десен бек. В ЦСКА контузените са 5-ма - Китанов, Дюлгеров, Укра, Манолев и Каранга.
 
Бразилецът ще е на линия в средата на юни, а Манолев - не по-рано от средата на август. Наказани са Стойчо Атанасов и Пинто, а Тиаго и Джеси бяха пуснати предсрочно в почивка - португалецът стана баща наскоро и се прибра в родината си, докато ганаецьт бе повикан за контроли на националния отбор.
 
В Берое също имат доста кадрови проблеми и заралии подобно на ЦСКА са група от 17 футболисти. Гостите се борят за третата позиция в шампионата и бараж за Лига Европа. Така армейците може да се окажат в ролята на арбитър на Левски, който спори за третото място със старозагорци, но все пак "сините" държат съдбата в собствените си ръце, тъй като трябва да измъкнат победа или поне равен от Верея като гост, за да стигнат баража. 
 
При заралии наказан е Хаджиев, а заради здравословни проблеми отпаднаха Еуженио (дългосрочно контузен), Виданов, Веселин Пенев, Фърчулеску, Бандаловски и Карачанаков. Това ще доведе до доста промени в състава, като в центъра на защитата най-вероятно ще действат Динков и Емин Ахмед.
 
За София заминаха няколко юноши - Александър Енев, Валентин Иванов, Ахмед, Никола Гавов и Руси Чернаков. В атака се очаква Негруц да е крило, заедно с Бригидо, а Цонев ще действа зад нападателя Камбуров.
 
Берое ще се опита да постигне едва втора победа в историята си като гост на ЦСКА. Единствената датира от 7 март 2015 г. - 1:0. Точен за заралии тогава е Аласан Ндайе, а в края на мача таранът на червените Николич пропусна да изравни от дузпа. Тогава армейците се намират в тежка криза, като тази среща е една от 10-те поредни, в които отборът не се разписва и 12-те, в които не регистрира победа.
 
Малинов виси с картони и при официално предупреждение днес ще пропусне първите три мача новия сезон. За това и най-вероятно ще остане резерва.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки