Клоп: Работим за нашата мечта, знаем какво ще значи за всички в Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул говори преди финала за Шампионска лига

Клоп: Работим за нашата мечта, знаем какво ще значи за всички в Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори преди финала за Шампионска лига. В последния мач за сезона на най-комерсиалния турнир, "червените" се изправят срещу Реал Мадрид. Срещата за трофея е на 26 май (събота), от 21:45 ч.

 

"Много добър момент за нас. Имаме време да се подготвим добре за мача. Свършихме много неща в тренировките. Чувстваме се наистина добре и заслужаваме да сме там, където сме. Сега искаме да доведем всичко това до най-добрия завършек", коментира Клоп.

 

Реал Мадрид излиза, за да спечели за трети пореден път Шампионска лига и за четвърти път в последните пет години.

 

"Реал Мадрид имат повече опит. Опитът е много важен в живота, но не е единственото нещо, особено във футбола. Предимство е, но може да изравниш това с желание, манталитет и много работа.

 

Аз не съм бил с тази група колкото Реал, чиито играчи са заедно през последните два или три финала. Факт е, че са много силни, но ние имаме шанс и ще се опитаме да го използваме", заяви мениджърът на Ливърпул. Той допълни, че Емре Джан се възстановява добре и тренира на пълни обороти във фитнеса, но не може да говори за бъдещето му.

 

"Ние сме наистина добър отбор и сме изпълнени с желание. Ние работим за нашата мечта. Надяваме се, че ще можем да го покажем. Да отидем там и да покажем ниво, което може би някои хора ще кажат, че не е възможно за нас. Но е възможно.

 

Играта, която наистина искам да покажем, е вълнуваща. Ще опитаме по много позитивен начин да покажем на момчетата колко много смисъл има да бъдат храбри. Не беше лесно да си смел срещу Манчестър Сити, срещу Рома. Но и в двата случая момчетата го направиха.

 

Ако не бяхме в добро психологическо състояние, нямаше да бъдем тук. Силни сме. Михаме през много трудни ситуации. Наистина съм щастлив от мястото, където сме.

 

Ще се опитаме. Знаем какво ще означава това за всички хора в Ливърпул и всички по света, ако успеем да спечелим", завърши Клоп.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки