Сензациите в пресата: Заместник на Каранга струва 1 млн. евро

Славия взима халф от Полша, Любо Пенев отпадна за пост в ЦСКА

Сензациите в пресата: Заместник на Каранга струва 1 млн. евро

Сензациите в родната преса на 22 май, вторник, 2018 година:

Меридиан мач: Заместник на Каранга струва 1млн. евро

26-годишният таран Ларс Велдвайк е почти сигурният заместник на Фернандо Каранга в ЦСКА. Въпросният футболист, който е роден в Холандия, но е национал на ЮАР, е оценен от Transfermarkt.de на 1млн. евро. Преди година подписва 3-годишен договор с елитния холандски Грьонинген, но след незадоволително представяне – 4 гола в 18 двубои, е освободен след края на настоящия сезон.

Велдвайк е юноша на Аргон и Волендам. Играл е за Утрехт, Дордрехт, Екселсиор, Нотингам Форест, Цволе, Кортрайк и Олесунд. Общият му баланс на клубно ниво до момента в кариерата е 166 мача и 68 гола.

През 2016 г. изиграва единствения си мач до момента за ЮАР, родината на неговия баща. Въпросният двубой е контрола срещу Мозамбик (1:1).



Тема: Славия взима халф от Полша

Славия може да се подсили с халф от Полша. Белите са на финалната права на преговорите с полузащитни­ка Милен Гамаков (24 г.), кой­то наскоро се раздели с Лехия Гданск. Според запознати със ситуацията подписът на фут­болиста е формалност и само солидна оферта от чужбина 6 последния момент може да попречи на Гамаков да преми­не в носителя на Купата на България, пише kotasport.com.

Играчът не успя да се нало­жи сред титулярите в Лехия и на два пъти бе преотстъпван първо в Рух Хожув, а после и във втородивизионния Щомил Ощин. В момента бившият младежки национал е свободен агент. Славия иска да се подси­ли сериозно за участието си в квалификациите на Лига Евро­па и вече работи .усилено по селекцията. У нас Гамаков но­си екипите на Ботев Пд, Неф­тохимик и Черноморец Бур­гас.

Гамаков може да бъде изпо­лзван освен като вътрешен халф и като централен за­щитник. Белите вече догово- риха бранител. Те се разбраха с 20-годишния сърбин Алек­сандър Станиславлиевич от втория тим на ЦСКА Москва.

Той притежава и руски пас­порт. Столичани търсят и краен защитник. В момента те разполагат само със Сашо Александров и Димитър Бу­ров. Опция за лятната им се­лекция е и халфът на Пирин Благоевград Конър Хендерсън.

На "Овча купел" пък се отка­заха от привличането на вра­тар, след като трансферът на Антонис Стергиакис в Олимпиакос пропадна. Опция остава и 42-годишният вете­ран Георги Петков, който удължи договора си с клуба за още една година, Емануеле Джерия пък лекува контузия и ще е аут поне още 3-4 месеца. Славия започва подготовка на 8 юни, като ще бъде на лагер в Банско.



Труд: Любо Пенев отпадна за пост в ЦСКА

Любо Пенев няма шанс да получи пост в ЦСКА за новия сезон. Разговорите на ръко­водството на клуба с Ел Голеадор не са довели до дого­вор. На Пенев е било предложено да бъде спортен директор, но неговото виждане било за пост като на Алекс Фъргюсън навремето в „Ман­честър Юнайтед". На този етап обаче ЦСКА няма подобна визия за своята управлен­ска структура.

Фаворит за треньор на „червените" е Красимир Балъков. Главният мениджър на „Етър" имаше снощи бараж с „Дунав", с който можеше да остави родния си клуб в елита. Бала вече е работил с Гриша Ган­чев с „Литекс". Въпреки че не е играл за ЦСКА в официален мач, магическият халф никога не е криел своята привърза­ност към „червените", с които има лагер преди да замине да играе в чужбина. Окончателно решение по тре­ньорския въпрос още няма. Гра­витират и две имена на чуж­денци, чиито условия се обсъждат в офисите на „Българска армия". Най-късно до края на месеца ЦСКА ще обяви името на новия наставник.

Шансовете на Христо Янев, вре­менния треньор, също остават. Той спечели трета поредна победа с ЦСКА -1:0 срещу „Берое", но не е ясно дали ръководството ще му удължи контракта, който бе за месец. Голямата загуба за „черве­ните" от мача със старозагорския тим е жълтият картон за симулация на голмайстора Кирил Десподов. Националът изгаря за първия кръг на новия сезон, ако не бъде прода­ден.

Шансовете на холандеца Ларс Велдвайк да подпише договор с ЦСКА не са много големи. Таранът, напуснал „Грьонинген", изгледа мача с „Берое" от ложата.

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки