Даниел Димов за мача с Левски: В един мач всичко е възможно

Илиан Илиев промени Черно море, заяви защитникът

Даниел Димов за мача с Левски: В един мач всичко е възможно

Защитникът на Черно море Даниел Димов го­вори пред "Тема Спорт" за баража за Лига Европа срещу Левски. Сблъсъкът е в четвъртък, 24 май, от 20:30 часа на стадион "Георги Аспару­хов". Димов е юноша на мо­ряците, но носи синия екип от 2011 до 2014 година. През зимата той се завърна на "Тича", а онзи ден вкара решаващото попадение срещу Локомотив Пловдив във финала реванш за сед­мото място. Димов споде­ли и впечатленията си от работата със старши треньора Илиан Илиев.

Дани, предстои решаващи­ят двубой с Левски за място в Лига Европа. Какво е чувство­то да се завърнеш на "Герена", носейки екипа на моряците в толкова напечена среща?
- Тепърва ще го изпитам. Пос­тигнахме добри резултати в предишните мачове - елимини­рахме последователно Септе­мври и Локомотив Пловдив. Се­га ни предстои финалния двубой срещу Левски на "Герена". Сигу­рен съм, че ще бъде доста по-труден. Шансовете според мен са 50 на 50, ще видим какво ще се случи накрая.

Левски успя да запази тре­тата позиция в Първа лига след загубения финал за купата от Славия. Какво е впечатле­нието ти от сините?
- Не успях да наблюдавам пос­ледния им мач срещу Верея. По-рано през сезона играхме срещу сините, гледал съм доста техни двубои. Разбира се, че имат мно­го добри футболисти. Солиден отбор са, но в един мач, в кой­то няма какво да губим - всичко е възможно. Видя се и във финала за Купата на България.

Кои са силните страни на Левски? В последните мачове най-много опасности създават по левия фланг, по който от­лично играе Паулиньо.
- Левски има много силни страни. Отборът разполага ка­то индивидуалности с доста силни футболисти, но за мен е по-важно моят отбор какво ще направи и как ще противодей­ства на тях. Ние си имаме наши­те силни страни, а те техните. Хубавото е, че всичко ще се ре­ши в един мач, а не в два. В един решаващ двубой, дори и на ста­дион "Георги Аспарухов", всичко е възможно.

Черно море знае как се ели­минира Левски в един мач. Ти взе участие в сблъсъка на 13 де­кември 2009 година за купата, в който победихте сините с 4:1. Какво си спомняш от него?
- Да, спомням си много добре този мач. Двубоят се игра на стадион "Тича". Но тази среща бе в ранен етап за Купата на България, а сега ни предстои съв­сем различен мач. Най-малко важността му е съвсем друга -сега се класираш за Лига Европа.

Когато се завърна на "Тича" през зимата, вярваше ли, че ще стигнете до този решите­лен мач за евротурнирите?
- Честно ще кажа - вътрешно така го усещах. Освен това го изразих и пред колегите си. Ка­то се има предвид, че познавам момчетата, с доста от тях съм бил и преди това съотбор­ник, играли сме и в различните гарнитури на националния от­бор-вярвах, че можем да се преборим за бараж. Много добре познавам и трень­ора Илиан Илиев, с когото съм работил и във Варна в Черно мо­ре, и в София в Левски. Аз лично бях убеден, че имахме сили да постигнем това нещо. Естест­вено е, че трябваше време, за да се напаснат нещата. Видяхте как започнахме, а какви са резул­татите ни напоследък. Хубаво­то е, че лека-полека се подобрява играта ни.

Спомена за ролята на треньора Илиан Илиев. Какво успя да промени той в тези ня­колко месеца?
- Смея да твърдя, че промени много работи. Най-вече нагласа­та ни към срещите. Премахна и това напрежение, което е било натрупано в състава заради не­успешните домакински мачове. Знаете, че имаше период, в кои­то в десет мача на "Тича" Черно море нямаше победа. Илиан Или­ев е доста опитен специалист, който знае как да подходи в та­кива моменти. Той промени отбора. Това вече се вижда и от резултатите. Той свърши мно­го за толкова кратък период от време.

Заедно с Георги Илиев си от най-опитните в Черно море. Как помагате на младите мом­чета, които показват добри игри - през пролетта блесна Мартин Минчев?
- Много приятно изненадан от младите футболисти, кои­то идват от школата на Черно море. Имат доста добър потен­циал, който може да се развие. Основното, което им казваме, е да продължават да работят, тъй като това е единственият начин да могат да отидат в по-силен клуб и да продължат да растат като футболисти. Са­мо така ще получат възможно­стта да излязат в чужбина. Тъй като няма какво да се заблужда­ваме - разликата между нашето първенство и тези на Запад е много голяма. Нивото е съвсем различно. Всеки си има глава на раменете и може да прецени какво да прави.

Реализира решаващия гол в реванша срещу Локомотив Пловдив - елиминирахте съпер­ника след продължения на "Лаута", въпреки че изглеждаше така, сякаш можеше да го направите още в първия мач на "Тича". Така ли е?
- Да, правилно. В първия мач създадохме много ситуации пред вратата на съперника и пропуснахме положения. Допус­нахме и лек гол на "Тича" и бихме само с 2:1. Както и да е, приехме резултата. Смея да кажа, че във втория мач не влязохме добре в двубоя особено през първото полувреме. Не ни се получиха не­щата и ни вкараха две попаде­ния. Знаехме обаче, че с един гол ще променим нещата, вярвахме си. Точно това и се случи. След като вкарахме за 1:2, бяхме убе­дени, че ще елиминираме про­тивника. Това се случи в продъл­женията. Мисля, че бяхме много по-добре подготвени физически от футболистите на Локо. То­ва се оказа решаващо.

Какво е бъдещето ти? Ос­таваш ли във Варна и през но­вия сезон? Какви цели си поста­вяш?
- Все още не мога да кажа на 100 процента дали оставам. Ще водим разговори след края на се­зона, тепърва ще се отвори трансферният прозорец. Преди това обаче трябва да си свърша докрай работата в Черно море.

Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки