Зам.-министър Ваня Колева откри детски турнир по футбол в памет на Иван Славков

Надпреварата се провежда на Националния стадион „Васил Левски“

Зам.-министър Ваня Колева откри детски турнир по футбол в памет на Иван Славков

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри третия детски турнир по футбол 7 за купа „Проф. Иван Славков“.

Надпреварата се провежда на Националния стадион „Васил Левски“.

Организатор е Зоналният съвет на БФС – София в сътрудничество с Министерството на младежта и спорта и Национална спортна база ЕАД.

„Изключително съм радостна, че днес виждам толкова много деца, които ще се докоснат до магията и атмосферата на Националния стадион, борейки се за купата „Проф. Иван Славков“, заяви Ваня Колева.

Тя пожела успех на децата в турнира и ги посъветва да се занимават активно със спорт.

„Много е важно човек да спортува, защото спортът, освен че носи здраве, възпитава много полезни качества. Той Ви превръща в силни характери и достойни личности“, обърна се зам.-министърът към малките футболисти.

Ваня Колева припомни, че ММС и БФС работят успешно заедно по Програмата за развитие на детско-юношеския футбол.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов благодари на ръководството на ММС за подкрепата и за предоставената възможност младите футболисти да играят на терена на Националния стадион.

Валя Славкова, съпруга на покойния проф. Иван Славков, също изказа благодарност към ММС и БФС. Тя изрази и надеждата си, че сред участниците в турнира са бъдещите футболни звезди на България.

Турнирът по футбол 7 за купа „Проф. Иван Славков“ продължава до 24 май. В него участват близо 240 деца, родени през 2009 г., които се подготвят в отборите „Олимпия ФК – София“, „Царско село 2015“ (София), „Славия“ (София), „Национал“ (София), ДИТ (София), „Локомотив 1929“ (София), „Левски“ (София), „Том и Джери“, „Витоша 13“, „София Спорт“, „Витоша“ (Бистрица), „Арис“, „Ферион“ (София), „Барокко“, „Люлин“ и „Елит“ (София).

На тържеството по официалното откриване присъстваха също членът на Изпълнителния комитет на БФС Румян Вълков и председателят на Зоналния съвет на БФС – София Валентин Чакъров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки