Милан е заплашен с изхвърляне от Европа

"Росонерите" завършиха на 6-ото място в Серия "А" и така си спечелиха квота за участие в Лига Европа, но сега тя може да бъде отнета

Милан е заплашен с изхвърляне от Европа
Италианският гранд Милан може да бъде изваден от турнирите на УЕФА, след като не успя да покрие изискванията на футболната централа за Финансов феърплей.
 
Преговорите между двете страни за постигане на споразумение са се провалили и сега клубът ще трябва да се яви на дисциплинарно изслушване следващия месец, което ще определи съдбата му. "Росонерите" завършиха на 6-ото място в Серия "А" и така си спечелиха квота за участие в Лига Европа, но сега тя може да бъде отнета, като клубът може да получи и допълнителни наказания.
 
"Разследващата камара на УЕФА за финансов контрол взе решение да изпрати италианският клуб Милан да се яви на изслушване пред Адвокатската камара заради нарушаване на правилата за Финансов феърплей и по-специално на изискването за равновесие. След внимателно изследване на документите и обясненията предоставени от клуба, вземе решение, че няма как да се постигне споразумение. Основният проблем е сързан с неяснотата около рефинансирането на взетия от клуба заем, който трябва да бъде изплатен до октомври", обявиха от УЕФА.
 
Сега Милан е заплашен да стане 17-ият клуб, който бива изваден от евротурнирите заради нарушаване правилата за Финансов феърплей. Подобна съдба в последните години сполетя отбори като Галатасарай и Днипро, като украинците отнесоха наказание само няколко месеца след като играха финал в Лига Европа. Други клубоне, които пострадаха от новите правила на УЕФА са Цървена звезда, Панатинайкос, Сион, Партизан, ЧФР Клуж, Бурсаспор, ЦСКА (Москва) и Динамо (Москва).
 
Досега УЕФА рядко наказваше европейските грандове, които успяваха да постигнат договорка с централата за разсрочване на дълговете си. Явно обаче от футболната централа имат сериозни съмнения, че собственикът на Милан Йонхон Ли е способен да се справи с финансите на клуба и изплащането на огромния дълг към хедж фонда Елиът Мениджмънт. Двете страни доскоро водеха преговори за разрочено плащане, но не успяха да постигнат компромис.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки