Черно море е черен за Левски в елиминации

В последните 4 сблъсъка на отстраняване в един мач сините са губещи

Черно море е черен за Левски в елиминации
Утре от 20:30 часа на стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов" Левски и Черно море ще определят последния наш участник в Лига Европа.
 
Домакините, които финишираха на трето място сезона, са фаворити. Но както се казва - в един мач всичко се случва. Сините нямаше да са на този бараж, ако бяха спечелили Купата на България. Във финалната битка за трофея те се провалиха срещу Славия - загубиха с 2:4 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време и продълженията).
 
На „Герена" ближат рани, а пред тях се изправя не толкова ниско препятствие. Това показват и архивите. В последните 4 сблъсъка на елиминиране в една среща срещу утрешния си съперник Левски винаги е бил на губещата страна. Тоест през новия век Черно море е доста черен за сините.
 
През сезон 2016/17 варненци спечелиха с 3:2 на „Герена" в осминафинал за Купа на България. Тогава моряците дръпнаха с 2:0 през първата част с голове на Александър Цветков и Бакари. Сините изравниха през второто полувреме чрез Аденижи и Пиргов и срещата влезе в продължения. В тях Цветков с втория си точен изстрел в срещата донесе радостта на гостите. Със сигурност подобен развой влиза в плановете на Илиан Илиев и за утрешния мач.
 
Едва ли феновете на Левски искат да си спомнят датата 30 май 2015 година. Тогава се игра финала за Купата на България. На препълнения със сини шалчета стадион "Лазур" в Бургас столичани поведоха с гол на Антонио Аниете в 72-ата минута и бяха с човек повече на терена (Стенио бе изгонен още в 38-ата минута). Левскарите отброяваха секундите до края на срещата, когато Бакари в добавеното време прати срещата в продължения. В тях в 119-ата минута Матиас Курьор донесе трофея на варненци.
 
През декември 2009 година Черно море победи с 4:1 Левски на "Тича" в скандален двубой. Тогава настоящият капитан на варненци Георги Илиев заби два гола в мрежата на... сегашния вратар на Левски Божидар Митрев. Сините играха с човек по-малко заради червен картон на Юсеф Рабех, а техен чист гол не бе зачетен от рефера.
 
На 22 март 2006 на "Тича" преклони глава и състава на сините, който в онзи сезон игра четвъртфинал в турнира на УЕФА. В драматичен мач столичани наваксаха изоставане от 2 гола с щурм през второто полувреме, но в крайна сметка загубиха с 2:3 след продължения - победния гол за Черно море реализира игралият преди това на „Герена" Веселин Вачев.
 
Левски също 4 пъти е елиминирал Черно море в един мач. За последно обаче сините правят това през сезон 1995/96, когато като домакини печелят 1/16-финал за купата с 2:0.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки