ОФИЦИАЛНО: Емери наследи Венгер в Арсенал

"Горд съм да бъда част от семейството на Арсенал", коментира испанецът

ОФИЦИАЛНО: Емери наследи Венгер в Арсенал

Вече официално Унай Емери е новият мениджър на Арсенал.

Бившият наставник на Севиля и Пари Сен Жермен наследява на поста Арсен Венгер, след като изпревари оповестяване на новината от английския клуб и първо сам обяви назначението си:

"Горд съм да бъда част от семейството на Арсенал", написа той в официалния си сайт, а впоследствие и "топчиите" съобщиха за назначението. 

Така 46-годишният испанец поема Арсенал, а доскорошният фаворит за поста Микаел Артета ще подпише нов договор с Манчестър Сити, където е асистент на Хосеп Гуардиола.

"Артилеристите" не разкриват детайли по договора, който е подписал Емери с клуба, но го приветстваха с думите: "Нов изгрев. Нова ера. Нова глава".

"Развълнувам се, че се присъединявам към един от големите клубове в света. Арсенал е известен и обичан в цял свят заради стила си на игра, работата си с младите играчи, фантастичния стадион и начина, по който се ръководи клубът. Много съм развълнуван, че ми е поверена отговорността да започна тази важна нова глава в историята на Арсенал. Срещнах Стан и Джош Кроенке и е ясно, че имат големи амбиции за клуба и искат големи успехи. Можем да направим много заедно и очаквам с нетърпение да дам на всеки, който обича Арсенал, специални моменти и спомени", каза щастливият Емери пред клубния сайт на "топчиите".

"Унай има изключителни успехи през цялата си кариера. Успя да развие едни от най-обещаващите клубове в Европа. Любовта му към работата, страстта, която влага, както и ценностите, които изповядвах на и извън терена, го правят идеалния човек, който да ни поведе напред. Проведохме поверително, широкообхватно и стриктно проучване, включващо обширни справки, анализи на данни и видео. Също така проведохме лични срещи с всички избрани кандидати. Всички се интересуваха от позицията, но ние бяхме единодушни в избора на Унай", каза изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис.

В 16,00 часа българско време новият мениджър ще бъде представен пред медиите и ще даде първата си пресконференция начело на Арсенал.

 

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Шави: Утре играем за титлата

Той смята, че успех в Ел Класико ще върне отбора в борбата за челото

Алегри: Целта ни е Шампионска лига

Треньорът на Ювентус иска да стигне финал за Купата на Италия

Барселона продължава преговорите за Олмо

"Каталунците" са влезли в преговори с агентите на халфа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки