Последен шанс за Дунав да спаси сезона

Малин Орачев остава начело на тима дори и да изпадне, обяви босът на русенци д-р Симеонов

Последен шанс за Дунав да спаси сезона
Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов заяви, че в днешния бараж с Царско село тимът има последен шанс да спаси сезона си. Само преди година драконите завършиха четвърти при Веселин Великов, а днес са на прага на изпадане.
 
"Влизаме в бойко настроение в баража за Първа лига срещу Царско село. Наясно сме, че това е последният ни шанс да спасим сезона. Надявам се всички да са мобилизирани и концентрирани и да покажат, ако не добра игра, то воля и характер", започна той.
 
"Темата за срива в тима е дълга. Като организация в клуба нищо не се е променило. Не приемам приказките, че са напуснали играчи. На едната ръка се броят те и ако огромната разлика се дължи на трима-четирима, означава, че никога не сме имали отбор. Всичко в Дунав е коректно и точно, няма забавяния в плащанията и от ден", заяви д-р Симеонов.
 
"Аз за себе си имам няколко причини за случилото се. Трябваше да взема мерки, защото си знаехме слабите места. Показахме, че не сме толкова добър отбор и не можем да играем под натиск, притиснати от загуби и мисълта за изпадане. Много по-лесно се играе за челните места. Сега, ако навляза в подробности какви промени е трябвало да направя, ще обидя някого, затова направил съм си изводите, така че ще си го спестя.
 
За съжаление всичко сега опира до едни 90 или 120 минути, дано късметът е на наша страна. Смятам, че съдиите трябва да бъдат оставени да си бършат работата спокойно. Единствената молба към рефера е да има съвест и да свири както може. Ние сме сигурни в съдийските му качества, те са факт. Важното е дали ще има желание да ги прояви, аз съм сигурен, че ще има и няма да ощети нито един от двата състава", добави още президентът на Дунав пред Дарик радио.
 
"За мен бъдещето на Малин Орачев не зависи от резултата. Той си върши работата. Ние сме противници на промените. С Веско Великов работихме три години, футболът е игра, предназначена за хората. За съжаление те невинаги се възползват от това, стадионите не са пълни. Малин Орачев има желание да продължи да работи в Дунав. От този мач не зависи нищо. Сигурно ще му е трудно при негативен резултат да надмогне себе си и ще има натиск от страна на феновете.
 
Но промените не водят до нищо хубаво. Доволни сме от работата на Малин Орачев, от дисциплината, тренировъчния процес, факт е, че резултатите не са това, което искаме, но засега това е положението. Примиряваме се и ще дадем всичко от себе си да се представим добре в баража. Не знам дали сега е моментът да говорим за Васил Шопов. Той няма подписан договор с никого, до края на юни е контрактът му с нас. Има оферти към него, със сигурност. След мача с Царско село ще коментираме бъдещето на футболистите и новите попълнения", завърши д-р Симеонов.
 
Добрата новина за Малин Орачев е, че след изтърпяно наказание се завръщат централният защитник Ковачев и крилото Карагарен. Аут заради санкция обаче е Милчев.
Двубият с Царско село е днес от 17.30 часа.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки