Сензациите в пресата: Спас Русев привиква Делио Роси в петък

Черно море измъква Умарбаев от Локо Пд, Веселин Великов разговарял с Етър

Сензациите в пресата: Спас Русев привиква Делио Роси в петък
Най-интересните теми от българския печат днес, 24 май:
 
„Тема спорт”: Спас Русев привиква Делио Роси в петък
 
Собственикът на Левски Спас Русев привиква ръководството и треньорския щаб на среща в петък. На нея треньорът Делио Роси ще трябва да даде отчет за свършеното през сезона. Под ръководството на италианеца сините не успяха да спечелят Купата на България - загубиха финала от Славия с 2:4 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време и продълженията). Роси обаче все още може да изпълни поставената му цел - да класира тима за Лига Европа. Това ще стане, ако тази вечер сините победят Черно море. На срещата с боса ще стане ясно какви средства ще бъдат отпуснати за селекция. Роси ще трябва да каже кои футболисти държи да останат в състава и кои ще трябва да си търсят нови клубове. В момента има доста играчи с неясен статут. От клуба пробват да удължат договорите на Роман Прохазка и Васил Панайотов, чиито контракти изтичат. Словакът има доста предложения от чужди клубове. Мениджърът му вече води преговори с чешкия шампион Виктория Пилзен. Към Панайотов също има интерес от чужбина. Като преотстъпени на „Герена" играят халфовете Кали Тиам и Антонио Вутов. Първият е под наем от унгарския МТК, а вторият - от италианския Удинезе. Сините имат принципна договорка с клуба от Букурещ да откупят сенегалеца, както u да подпишат договор с дефанзивния полузащитник за 3 години. Разговори за Вутов все още не са водени. В тима има и такива, които не попадат в плановете на Делио Роси. Такъв е румънецът Нелуц Рошу. Тепърва ще се уточнява и кои от преотстъпените играчи ще се завърнат на „Герена". Такива има около десет играчи в Първа и Втора лига. На срещата утре Делио Роси трябва да обяви и плановете си за подготовка. Ако Левски участва в Лига Европа, първият му официален мач ще е на 12 юли - тогава е първата среща от първия кръг на евронадпреварата.
 
„Меридиан мач”: В Пирин ще издължат заплати, но не и премии
 
Ръководството на Пирин се срещна с футболистите и треньорския екип на отбора вчера на стадион „Христо Ботев". Шефовете обещаха, че ще направят всичко възможно до 5 юни да изплатят забавените заплати, но не и премиите, тъй като тимът вече изпадна във Втора лига. Към днешна дата бъдещето на Пирин във втория ешалон е неясно предвид тоталната кадрова криза. Треньорът Милен Радуканов очевидно напуска с екипа си. Въпреки това той е оставил план за лятна подготовка.
„Ще кажа само едно - Община Благоевград направи и невъзможното тимът да остане в „А" група. От 2011 г. насам Пирин получава финансова подкрепа от общината. Ще припомня сезон 2014/2015, когато Пирин триумфира и намери своето място в Първа лига. Отборът като общински нееднократно получаваше и логистична, и морална подкрепа. Разбира се, имаше недоволни, които хвърляха обвинения върху принципала, т.е. Община Благоевград, защото обикновено човек, прехвърляйки отговорността, оставя своите ръце „чисти", написа кметът Атанас Камбитов в профила си във фейсбук.
 
„Тема спорт”: Черно море измъква Умарбаев от Локо Пд
 
Черно море е на път да отмъкне една от звездите на Локомотив Пловдив. Треньорът на моряците Илиан Илиев иска да привлече Парвиз Умарбаев. Именно специалистът доведе таджикския футболист в Локо преди две години, когато беше треньор на "Лаута". Договорът на Умарбаев изтича и все още не е подновен - той вече е свободен агент. През кампанията той изигра 29 шампионатни двубоя, в които реализира 3 гола.
Това ще е втори удар срещу черно-белите, след като Димо Бакалов вече напусна тима и подписа договор с шампиона Лудогорец. Димитър Велковски пък също може да си тръгне от железничарите. Той е силно желан от Славия - белите имат нужда от бекове.
 
„Тема спорт”: Веселин Великов разговарял с Етър
 
Бившият треньор на Дунав и Царско село Веселин Великов проведе вчера дълъг разговор с члена на Управителния съвет на Етър Александър Нанков. Двамата се видяха на стадион "Ивайло" преди финала за Купата на АФЛ между Арда Кърджали и Кариана Ердерн. Великов, който е бивш играч на Етър и ЦСКА, в момента се води селекционер в Царско село, въпреки че бе освободен от треньорския пост през пролетта. Преди време Великов бе спряган за Етър. Тогава обаче до разбирателство между двете страни не се стигна. В момента бъдещето на болярите не е ясно. Те спасиха елитния си статут, след като победиха Дунав Русе в бараж за оставане в Първа лига. Доста спекулации има дали Красимир Балъков ще продължи да бъде главен мениджър и наставник на Етър.

 

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки