Созопол съхранява ядро от 14 футболисти

Целта за новия сезон ще я обявим на 18 юни, заяви Румен Димов

Созопол съхранява ядро от 14 футболисти
Созопол запазва 14 футболисти от наскоро приключилия сезона отбор, съобщи изпълнителният директор Румен Димов.
 
Той вече не съвместява функциите си с тези на старши треньор. Три кръга преди края на първенството във Втора лига на скамейката го замени брат му Маргарит, който дотогава му беше асистент.
 
Ново лице в щаба е ветеранът Петър Кюмюрджиев в ролята на играещ помощник-треньор. На позициите си остават кондиционният специалист Михаил Ралев и Венелин Димов, който подготвя вратарите.
 
След историческия си дебют в професионалния футбол през 2014 г. и три успешни сезона във втория ешелон Созопол изпадна в Трета лига. 
„Не правим трагедии. Когато има върхове, има и спадове. Все пак се заявихме като център на футболната карта на България и си извоювахме авторитет, както в спортно-технически план, така и като база с нашия стадион „Арена Созопол”, който е един от най-хубавите в страната”, посочи Румен Димов. В момента той уточнява последните детайли по бюджета за новия сезон. 
 
„Смятаме го като за Трета лига, въпреки че не изключваме евентуално участие отново във Втора лига, ако се появи такъв вариант по административен път”, каза още изпълнителният директор.
 
„Небесносините” са с готов план за лятна подготовка. Сборът им е на 18 юни. Тимът ще тренира двуразово в домашни условия до 2 юли, когато заминава на 12-дневен лагер в Благоевград, след което подготовката продължава в Созопол.
 
Предвидени са 9 контролни срещи на местния стадион. Пет спаринга вече са „заковани”: на 27 юни и 13 юли с Поморие, на 21 юли с Несебър, на 25 юли с Карнобат и на 28 юли с Черноморец Бургас. Търсят се съперници за още четири проверки.
 
„Въпреки отпадането при аматьорите, успяхме да съхраним здраво ядро от играчи. Водим разговори за привличане на нови попълнения. Целта ще я обявим преди първата тренировка на 18 юни, но бъдете сигурни, че ще останем верни на стратегията си да преследваме максимума”, обяви Румен Димов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки