Клоп: Броят на головете ни е просто невероятен

"Най-важното е да покажеш най-доброто от себе си във финала“

Клоп: Броят на головете ни е просто невероятен
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е впечатлен от нападателната мощ на водения от него отбор.

Англичаните подобриха рекорда в Шампионската лига с 46 отбелязани гола в рамките на един сезон, а само Мохамед Салах има 44 попадения във всички турнири през кампанията, което го прави един от претендентите за играч на годината.

Салах заедно с партньорите си в атака Роберто Фирмино и Садио Мане са реализирали общо 90 пъти през годината, като Фирмино има 27 гола и Садио Мане - 19.

"Броят на головете ни е просто невероятен", коментира Клоп.

"Два пъти вкарахме по седем попадения в един мач, в други два пъти реализирахме по пет. Това е наистина лудост, защото ние не сме Барселона, Реал Мадрид или Байерн Мюнхен. Ние сме Ливърпул, който е на пътя към превръщането си в наистина добър отбор. А това, че се представяме така на толкова високо ниво, е страхотно", допълни той.

Ливърпул ще играе в събота на финала на Шампионската лига в Киев срещу защитаващия титлата си от предишните два сезона Реал Мадрид.

Клоп има опит от загубения мач с Борусия Дортмунд за трофея в надпреварата с 1:2 от Байерн Мюнхен през 2013 година, но не смята, че е научил нещо от това поражение.

"Най-важното е да покажеш най-доброто от себе си във финала. Трябва да направиш това, но също така се нуждаеш и от малко късмет в ключовите моменти", смята германският спец.

"Трябва да се възползваме максимално добре от ситуациите, които ще създадем. Това ще бъде решаващо. Реал Мадрид има много повече опит, а и показва сериозна ефективност. Показателно е, че на полуфиналите испанците имаха четири шанса в Мюнхен и вкараха два пъти, докато Байерн се нуждаеше от осем, за да реализира веднъж", допълни той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки