Сензациите в пресата: Обрат! Неделев отказа на Лудогорец

Холмар остава в Левски

Сензациите в пресата: Обрат! Неделев отказа на Лудогорец

Най-интересните теми от българския печат днес, 26 май:

 

„Тема спорт”: Холмар остава в Левски

 

Централният защитник Холмар Ейолфсон потвърди, че остава в Левски и през следващия сезон. Вчера той се прибра в родината си и се присъедини към лагера на исландския национален отбор - викингите се готвят за участие на световното първенство в Русия. Холмар е на „Герена" като преотстъпен от израелския Макаби Хайфа за 4 години, но към него има интерес от доста клубове. 

"Благодаря за подкрепата. Ще се видим през сезон 2018/19", написа централният защитник в една от социалните мрежа съобщение, адресирано до феновете на Левски. Под поста съотборниците му при сините Ривалдиньо и Серджиу Буш му пожелаха късмет на световното. Нашименто направи същото и написа: "Меси идва". Както е известно, Исландия е в една група заедно с Аржентина, Хърватска и Нигерия. 

Освен Холмар със сигурност в Левски през следващата кампания остават Габриел Обертан и Жорди Гомес. Французинът е заявил на шефовете на сините, че в София му харесва и няма никакво намерение да сменя обстановката.

 

„Меридиан мач”: Обрат! Неделев отказа на Лудогорец

 

Трансферът на Тодор Неделев от Ботев в Лудогорец, който бе почти договорен, пропада. „Меридиан Мач" научи, че техничарят е обявил, че в България би играл само за един отбор и това разбира се, е Ботев. Интерес към национала имаше и от страна на ЦСКА, но там преговори не е имало, докато нещата с Лудогорец изглеждаха много сериозни. Така в момента пред Неделев има две опции - или да продължи да носи екипа на любимия си тим, или да премине в отбор от чужбина. Вече писахме, че го искат грандовете Динамо Загреб и Партизан. Иначе лично треньорът на Лудогорец Димитър Димитров разкри, че иска да работи със звездата на Ботев, но е важно какво е лично неговото решение - а то е, че в България би носил само „жълто-черния" екип. „Меридиан Мач" научи и друга интересна подробност от договора на Неделев с Ботев. Той трябва да бъде продаден до 3 години, след като официално Майнц го пусна в Коматево. Така че негов трансфер трябва да има до 2020 г. 60 процента от сумата пък е за германците, а останалите пари са за „канарчетата".

 

„Тема спорт”: Талант на Дунав на проби в Пескара

 

Талант на Дунав Русе замина на проби в тим от Италия. 16-годишният централен нападател Александър Кирилов започна с Пескара. Той е част от отбора на драконите в Елитната група до 17 г. Висок е 190 см и направи силен сезон с екипа на Дунав. Част е и от националния отбор на България - юноши младша възраст (до 17 г.). Ще остане в Пескара до края на месеца, след което ще стане ясно и неговото бъдеще. В началото ще тренира с академията на клуба от Серия Б. Очаква се през новия сезон Дунав да смени малко политиката си и да започне да обръща все повече поглед към своята школа за първия отбор.

 

„Тема спорт”: Херо навил Лукас Саша да преподпише с Лудогорец

 

Лукас Саша ще остане в Лудогорец поне още един сезон. Бразилският универсален футболист на разградчани се е съгласил да удължи договора си с клуба за още една година. Основна роля е изиграл старши треньорът Димитър Димитров-Херо. Той е държал много да продължи да използва Саша. Опция пред него бе клуб от елита на Израел. Бразилецът първоначално не е смятал да остава в Лудогорец. Той ще сложи подписа си, след като се завърне за старта на подготовката, който е планиран за 4 юни. Продължава все още да няма обявено ново попълнение за следващия сезон.

 

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки