Локомотив (Русе) извоюва победа над Светкавица

Головете на „железничарите“ вкараха Валентин Валентинов и Мартин Недков след почивката

Локомотив (Русе) извоюва победа над Светкавица
Локомотив (Русе) извоюва победа с 2:0 на Светкавица (Търговище) в среща от предпоследния XXXII-и кръг на първенството в Североизточната трета лига. Головете на „железничарите“ вкараха Валентин Валентинов и Мартин Недков след почивката. Така се стекоха нещата в заключителната фаза на шампионата, че русенци се оказаха с шансове да финишират сезона на трето място в класирането. Победата у дома срещу „Светкавица“ беше без алтернатива.

 
Първото полувреме на Градския стадион в Русе не изобилстваше от положения пред двете врати. „Железничарите“ и „мълниеносците“ се вкопчиха в здрава битка предимно в центъра на терена. След почивката, особено след влизането в игра на Валентин Валентинов, играта на русенци в атака живна. С особен принос за успеха бе Мартин Недков. В 74-ата минута той подаде чудесен пас с пета към Валентинов, който откри за „железничарите“.
Три минути по-късно Недков удвои при бърза контраатака. Гостите от Търговище играха приличен футбол, но силите им в предни позиции стигнаха само до две греди.

 
„Радостен съм, че през второто полувреме успяхме да стигнем до тази важна победа, която ни дава реален шанс за третото място в крайното класиране. С оглед на кадровите проблеми, късата резервна скамейка и условията, които трябваше да се справяме през целия сезон, мисля, че това класиране ще е безспорен успех за нас. Мога да гарантирам, че в последния кръг в Нови пазар ще се хвърлим здраво за победата. Надявам се и Спартак (Варна) да играят феърплей и да победят „Хитрино“, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

 
В последния кръг другата неделя, 3 юни, Локомотив (Русе) ще гостува на намиращия се в ужасна форма Ботев (Нови пазар). Новопазарци нямат победа от 18 ноември миналата година и загубиха всичките си 13 мача през пролетта, в които вкараха едва два гола, срещу 49 в собствената им врата. „Железничарите“ изостават на две точки от третия в класирането тим на „Хитрино“, който пък ще гостува във Варна на „Спартак“ в последния си мач от сезона.

 
Съставът на Локо (Русе) срещу „Светкавица“: Радосвет Христов, Владимир Перчемлиев, Огнян Брайнов, Борислав Джарнавлиев, Ивайло Иванов, Мирослав Георгиев, Стефан Митев, Мартин Иванов, Мартин Рачев (55′ – Валентин Валентинов), Мартин Недков, Динко Станчев (75′ – Диян Руменов).
Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки