Сензациите в пресата: ЦСКА се разколеба за Ларс Велдвайк

Локо Пловдив взима вратаря на Дунав, ЦСКА продължава преговорите с Александър Тонев

Сензациите в пресата: ЦСКА се разколеба за Ларс Велдвайк

Сензациите в родната преса на 28 май, понеделник, 2018 година.

Тема Спорт: Червените се колебаят за Велдвайк

ЦСКА може да се откаже от възможността да привлече нападателя Ларс Велдвайк. Холандецът изгледа последния мач на "червените" от миналия сезон срещу Берое (1:0), като остана само ден в София. Не е изключено да е преминал и медицински прегледи. Очакваше се Велдвайк да подпише с клуба като свободен агент, след като е изпаднал в немилост в Грьонинген. От холандския тим обаче са разбрали, че Велдвайк е бил в София и техен директор наскоро обяви, че който иска нападателя, трябва да плати трансферна сума за правата му. Това е една от основните причини ЦСКА да обмисля да се откаже от него.

От друга страна, Велдвайк е известен като футболист с недобра дисциплина извън терена. В началото на тази година той е изпратен да тренира с юношите на Грьонинген след конфликст с треньора Фабер и свой съотборик. Велдвайк е имал и други провинения. Той не е играл в официален мач от февруари и липсата на практика е друга причина, поради която на "Българска армия" се колебаят дали ще им е от полза и би опрадвал привличането си.

"Червените" искат да намерят футболисти, които да са готови веднага да влязат на терена и да се преследва възможно най-добро представяне в Лига Европа. Пърият мач на международната сцена е на 12 юли, а жребият е на 19 юни.



Меридиан мач: Локо (Пд) взима вратаря на Дунав

Локо (Пд) е започнал офанзива за врата ря на Дунав Мартин Луков. 24-годишният страж изигра едва 10 мача през миналия сезон заради тежка контузия. На „Лаута" имат голяма нужда от вратар, след като Илко Пиргов се контузия, а хърватинът Милина явно няма класа за отбор като „черно-белите".

Ако преговорите с Луков се провалят, то от Локо ще потърсят Кирил Акалски. Той пази за последно в Марица, но тимът му изпадна в Трета лига.

От Локо (Пд) пък са решили да изкушат с капитанската лента игралия много силно за русенци в баражите Бирсент Карагарен. Крилото е в плановете също та­ка на Славия, където ще може да играе в Лига Европа.



Меридиан мач: ЦСКА продължава преговорите с Александър Тонев

Александър Тонев може да озове в ЦСКА. Ше­фовете на „черве­ните" търсят попъл­нения в атака и според тях юноша­та на автентичния клуб е идеален ва­риант. В момента той е свободен агент, след като на­пусна изпадналия от Серия А тим на Кротоне. Към него интерес има от чужди тимове, как­то и от родния шампион Лудогорец, но на „Армия­та" са убедени, че могат да го привле­кат.

28-годишният на­ционал, който е ро­дом от Елин Пелин, е юноша на ЦСКА и именно с черве­ния екип дебютира в елита. Играл е още за Сливен (под наем), Лех Познан, Астън Вила, Селтик, Фрозиноне и последно за Крото­не. Той има 27 мача и 5 гола за „А" тима на България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки