Миодраг Йешич: Уверен съм, че ЦСКА вече има избран треньор

"Освен българските треньори, само аз спе­челих златните медали"

Миодраг Йешич: Уверен съм, че ЦСКА вече има избран треньор

Бившият треньор на ЦСКА и Литекс Миодраг Йешич бе част от юбилея на „червените", който бе на 5 май на „Васил Левски". Като човекът, извел „армейците" до 30-ата титла, той бе наг­раден с медал от настоящето ръководство на ЦСКА. Вчера „Меридиан Мач" се свърза с 59-годишния специалист, който коментира из­миналия сезон на „червените", както и всичко около треньорския пост на Армията".

-Г-н Йешич, ви­дяхме ви с ме­дал на 5 май, когато бе юби­леят на ЦСКА. Как се почувствахте...
-За мен беше го­ляма чест да бъда част от този праз­ник. Да съм на ста­диона редом до та­кива легенди, да си говоря с тях, а и след това да бъда награден с медал от ръководството.

-Как видяхте вие изминалия сезон на „червените"?
-Всички знаем какво се случи - от­борът рухна след онази загуба в Разг­рад. Но истината е друга - преди това бяха допуснати грешни стъпки сре­щу тимове, които ЦСКА трябва да бие само с име - Пирин, Етър, Черно море, с цялото ми уважение към тях. Ако въпрос­ните точки бяха спе­челени, дори и тази загуба от Лудогорец нямаше да е фатал­на. Друго също ме изненада неприятно. Добре, видно е, че ЦСКА по-скоро губи първенството, защо тогава само няколко дни по-късно отборът изглеждаше толкова лошо срещу Левски? Според мен след по­ражението от Лудого­рец всички сили тряб­ваше да бъдат съсре­доточени върху сре­щите за Купата. ЦСКА трябваше да завърши сезона на 70-годишния юбилей с трофей. Но вместо това, целият сезон рухна само за някол­ко дни. Само да ви ка­жа, че ако ЦСКА бе стигнал до финала за Купата на България, никога нямаше да загуби от Славия, както направиха други.

-В момента отбо­рът няма треньор, а за поста се спрягат двама сърби - Ненад Лалатович и Славко Матич, кого­то познавате много добре. Какво смята­те за тях?
-Не искам да ко­ментирам колеги, за­щото не е коректно. Треньори си правят рек­лама на гърба на ЦСКА. На тях им е достатъчно само името им да се за­върти около това на най-великия български от­бор...

-А какъв трябва да е новият треньор на ЦСКА - бълга­рин или чужденец?
-Новият треньор тряб­ва да има визия за бъде­щето и характер, с който да изведе ЦСКА до тит­лата. Няма значение да­ли е българин или чуж­денец. Той трябва да има шампионски манта­литет. Ето, аз може и да съм чужденец, но спече­лих 30-ата юбилейна титла на ЦСКА. Отборът е бил воден от италиан­ци, македонци, румънци, но освен българските треньори, само аз спе­челих златните медали...

-В момента сте без отбор, след като напус­нахте Ел Етифак от Са­удитска Арабия. Ако ви поканят от ЦСКА, бихте ли при­ел?
-Аз се познавам от­лично с ръководството на ЦСКА - с г-н Ганчев, с Трифон Попов. Работих­ме успешно с тях в Литекс. Мога да ви кажа, че когато поемах ловчанлии, се разби­рахме с шефовете за 5 минути. С мен ще се разберат най-лесно. Единия път спечелих Купата на Бъл­гария, другия път класи­рах отбора в Европа. За мен няма да е проблем да пое­ма ЦСКА, но аз нямам нужда от реклама, а и съм уверен, че отбо­рът вече има избран тре­ньор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки