Школата на Черноморец с 5 шампионски титли

"Акулите" с отлично представяне

Школата на Черноморец с 5 шампионски титли

Нови пет титли шампионски отпразнува най-продуктивната футболна академия в Бургаска област, тази на Черноморец (Бургас). Акулите можеха да имат 6 първенци през сезона, но нямаха късмет в един от наборите 2003, водени от Нено Ненов в края на шампионата.



Елитната юношеска група U19 на акулите, водена от Владимир Вълчев, също се представи добре, макар и да изпадна от първенството, но това се дължи на структурата на клуба преди години. Както вече знаете Черноморец направи селекция в движение, а през първата половина на сезона, "акулите" в старшата възраст играеха с по-малки момчета. Това даде отражение, но не трябва да служи като оправдание. През втория дял, Черноморец стегна и този набор, но точките бяха твърде малко, а голяма част от отборите в долната половина на таблицата играеха комбинативно срещу бургаските акули.



Елитната юношеска група U15 на акулите –зона Пловдив, завърши на 2-а позиция, а същата съдба имаха и юношите младша възраст набор 2002, водени от Росен Кавръков, които финишираха на 2-о място след края на сезона в областното първенство. И двете формации на акулите обаче се представиха блестящо, като родените през 2003 до последно бяха в люта битка с „канарчетата” от Ботев Пловдив, които в крайна сметка завършиха на върха с точка пред акулите. Черноморец всяка година надгражда в школата, а това се вижда и от резултатите в края на шампионата. Въпреки разочарованието при 2003, те изпълниха целта, която бе поставена преди началото на сезона от Нено Ненов и ръководството –класиране на Републиканско първенство, а жребият е на 04-и юни. Сините завършиха с 10 победи от 10 мача през есента, а през пролетта финишираха с 48 точки - 5 победи, 3 равенства и 2 поражения - голова разлика 39:9, докато канарчетата събраха 49 на върха. Черноморец остана непобеден от шампиона, след като и на "Коматево", акулите завършиха наравно 0:0 в последния кръг. Пораженията бяха от Спартак Пловдив с 1:0 и Нефтохимик с 2:0.



Шампиони в своите групи са възрастите 2004, 2005, 2006, 2007 и 2008, което отново прави акулите най-успешната школа в областта.



Родените през 2004 година, водени от Росен Кавръков и Нено Ненов завършиха сезона без поражение в областна група Бургас - деца-първа група с 15 победи и 3 равенства – 48 точки и 79:14 голова разлика. В тази възраст няма Републиканско първенство, но това не попречи на сините таланти да разкрият своя потенциал и да се представят по най-добрия начин. Това се вижда и от специалистите, а все повече таланти от този набор получават повиквателни за националния отбор. Родените през 2005, водени от Стефан Трайков също имаха същата съдба. Сините завършиха сезона на върха след 14 победи и 1 поражение - 42 точки и 79:13 голова разлика. Акулите се открояваха в тези две възрасти, като оставиха на 11 и 10 точки след себе си отборите на Ямбол и Карнобат, а при 2005 на 10 от отбора на Ропотамо Приморско. Титли спечелиха и интересните набори 2006, 2007 и 2008, които без никакво съмнение доказаха, че са най-добрите в региона.



Родените през 2006 година завършиха сезона без поражение на "Футбол 9", след 20 победи и 2 равенства с по 1:1 с градския съперник Нефтохимик. – 62 точки 168:11 голова разлика, оставяйки преследвача ФК Бургас спорт на 7 точки от акулите. Черноморец успяха да се класират за Републиканското първенство и за финалите в София на турнира "Данониада", след като във Варна отвяха бургаската конкуренция в средата на месец май - Звездичка, Нефтохимик и Бургас спорт. Момчетата на Ивайло Иванов ще се опитат да спечелят турнира на 01-и юни, както го направиха набор 2002 през 2014 година изавършиха на престижното 10-о място в Бразилия. Сините таланти ще се опитат да представят подобаващо страната ни в Испания, където тази година ще се провежда турнира. В сряда на стадиона в Речица са и баражите за Републиканското първенство, където съперник е ФК Респект Хасково.



Силно представяне и за двата набора на Черноморец 2007 и 2008 на "Футбол 7", водени от Петър и Пламен Младенови. Родените през 2007 година –основна група, които миналия сезон все още не бяха окомплектовани, успяха да се преборят с конкуренцията –Звездичка и Нефтохимик, спечелвайки титлата. Макар и с равен брой точки 72 с ДФК Звездичка, сините таланти и тук завършиха сезона без поражение, след 23 победи и 3 равенства по 0:0 с градския съперник Нефтохимик и в последния кръг -2:2 с ФК Камено /Звездичка/. Черноморец спечели титлата, благодарение на двете си победи срещу Звездичка с 2:1 и 5:0, а головата разлика на акулите след сезона е 179:10. "Акулите:" успяха да се класират и за Републиканското първенство, каквато бе и целта преди началото на кампанията. В сряда на стадиона в Речица са и баражите за Републиканското първенство, където съперник е Берое Стара Загора.



Родените през 2008 година – подготвителна група пък продължават с фурора в своите първенства. Сините таланти са единствените в региона, които две години поред нямат загубена точка. След 43 победи, сините може да се считат за един от най-продуктивните набори в школата на Черноморец. Нефтохимик пък спря серията от 43 мача на акулите , след равенство 1:1 в последния кръг, а Черноморец пропусна и дузпа, след удар в страничната греда на Иван Дейков. През миналата кампания на "Футбол 5", сините загатнаха с изявите си, след 22 успеха, а тази година в подготвителната група на "Футбол 7", затвърдиха това след още 21 победи – 64, оставяйки на 5 точки градския съперник Нефтохимик, а головата разлика е впечатляваща 189:27. В тази подготвителна група няма Републиканско първенство. Това не попречи на сините таланти да докажат на опонентите си, че няма да им е никак леко и през следващата година, когато акулите ще играят важна роля в основното първенство на "Футбол 7", а целта отново ще е лидерската позиция и класиране за Републиканско първенство.



Най-малките акули от генерация 2009 пък са трети в шампионата на "Футбол 5". И там възпитаниците на Петър и Пламен Младенови се представиха отлично, нареждайки се след най-добрите отбори в първенството - Звездичка и Бургас спорт, които от ранен етап селектират деца от детските градини. Въпреки това сините таланти завършиха сезона с 19 точки -6 победи и 1 равенство, като пораженията бяха от лидерите в първенството и 1 от ФК Атлетик Несебър.



Силно представяне и за родените през 2010/11 година, водени от Ивайло Иванов. В подготвителната група на "Футбол 5", сините нямаха отбор през първия полусезон, а през втория "акулите" се обиграваха с програмата на ФК Бъдеще и под тяхното име. Талантите на Черноморец загатнаха с изявите си, като през следващия сезон в основното първенство на "Футбол 5", ще имат за цел шампионската титла и да бъдат най-добрия отбор в групата като качество.



Както знаете, бургаската академия държи на качествени кадри, които един ден да заиграят в първия отбор или да имат развитие зад граница.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки