СЕНЗАЦИЯ: Български отбор проби на осминафинал в Шампионската лига

Спартак Вн с втора поредна победа, вижте кого надви след Марсилия

СЕНЗАЦИЯ: Български отбор проби на осминафинал в Шампионската лига

Носителят на титлата на България МФК Спартак направи грандиозно постижение, след като стана първият роден тим, който се класира за осминафиналите на Шампионската лига по плажен футбол.

 

Тази вечер варненци победиха и във втория мач от предварителната си група на турнира в португалския град Назаре. След 5:3 над Марсилия вчера, днес българите биха със 7:3 шампиона на Чехия Теплице. В тази група с две победи е и европейският кубен шампион Брага. Успехът на родния тим е огромен, тъй като играчите са аматьори, а почти всички останали тимове в надпреварата са професионалисти.

 

След като в първия си двубой възпитаниците на Симеон Христов вкараха головете си чак в третата част, този път те реализираха четири попадения още в уводните 12 минути. Филип Филипов откри в третата след контраатака, а в петата удвои разликата след хубава самостоятелна акция. Гръцкото попълнение на спартаклии Константинос Папастатопулос направи 3:0 с много красиво воле от тъча, а в последната минута капитанът Калоян Цветков увеличи преднината на българите.
 
 
Те продължиха да играят по-силно и още в 50-ата секунда на втората третина английското попълнение на българския шампион Терънс Боу направи 5:0 с удар от фаул от своето наказателно поле. В края на тази част обаче играчите на Спартак се поотпуснаха и допуснаха две попадения, а в началото на последната третина Роберт Хусти направи 3:5. Малко след това вратарят Добромир Господинов спаси дузпа в изключително важен момент. Докрая на двубоя варненци стояха по-добре на терена.  Калоян Цветков с далечен удар увеличи преднината на своите, а в последната минута Филип Филипов оформи хеттрика си за крайното 7:3.
 
 
Утре българите излизат в последния са мач от групата, където техен съперник ще бъде не кой да е, а шампионът на Стария континент Брага. Двубоят е от 18,30 ч. българско време и ще може да се гледа пряко на сайта www.beachsoccer.com.
Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

Нургюл удържа световната вицешампионка

Българката е 5-а в Турнира на претендентките

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки