Сензациите в пресата: Левски чака Ники да скъса с Омония

Две оферти към капитана на Пирин, Берое оглежда чужденци, Ботев Пд с два плана за селекция и още…

Сензациите в пресата: Левски чака Ники да скъса с Омония

Сензациите в пресата днес, сряда, 30 май 2018 година:

„Меридиан мач“: Левски чака Ники да скъса с Омония
На „Герена“ чакат развръзка около отношенията между Николай Михайлов и Омония. „Сините“, както е известно, от миналото лято преследват юношата си. Тогава обаче Ники отхвърли офертата, която му отправи лично Спас Русев. В момента на „Герена“ търсят вратари, за да вдигнат конкуренцията на Божидар Митрев. От Левски имат доста възможности с чужденци, но предпочитат да заложат на българин. Така „сините“ отново са влезли във връзка с Николай Михайлов. Той обаче има договор за още един сезон с Омония и трябва да уточни бъдещето си с кипърците. Медиите на Острова на Афродита твърдят, че той не попада в сметките за следващото първенство, но не е ясно по какъв начин „детелините“ ще се разделят с него. Освен това Михайлов е казал на „сините“, че преди тях ще търси и други опции за кариерата си.

„Меридиан мач“: Берое оглежда чужденци за трансфер
Ръководството и треньорския щаб на Берое продължават да оглеждат за селекция една дузина чужденци за трансфер под Аязмото. От клуба пазят в тайна набелязаните футболисти, но със сигурност се търсят още един ляв защитник и нападатели. Въпреки че от Берое бяха постигнали предварителна договорка с халфа на Славия Иван Минчев, не е изключено трансферът да пропадне. Румънецът Драгош Фирцулеску ще започне подготовка с Берое и се очаква договорът му да бъде подновен, след като изтече.

„Тема спорт“: Ботев Пд с два плана за селекция, връща си четирима преотстъпени

Ботев Пловдив има два плана за селекция през лятото. Първите две попълнения, които се считат за сигурни, са Васил Шопов от Дунав и защитникът на Пирин Бл Костадин Ничев. От тук нататък обаче селекцията зависи от това дали ще има изходящи трансфери. При положение че бъдат продадени някои измежду Тодор Неделев, Стивън Петков, Густаво Афонсо или Фелипе Бризола, от жълто- черния клуб ще търсят веднага заместник. Ако изходящ трансфер няма, то най-вероятно няма и да има други попълнения. В началото на подготовката към отбора ще се присъединят и преотстъпените Атанас Ташолов, Кристиан Димитров, Радослав Апостолов и Мартин Димитров. Николай Киров иска да разговаря с футболистите с изтичащи договори - Лазар Марин, Филип Филипов и Йордан Минев, за да се разберат дали те ще останат в отбора и през следващия сезон. Почти сигурно тримата ще продължат да носят жълто-черния екип.

„Меридиан мач“: Две оферти към капитана на Пирин (Бл)
Капитанът на Пирин (Благоевград) Юлиян Попев, чийто договор с клуба изтича тези дни, има два варианта за бъдещето си. Искат го два клуба - завърналият се след дълго изгнание в Първа лига Ботев (Вр) и претендентът за елита Царско село. Попев, който игра равномерно и силно през целия сезон, отбеляза и 3 гола, което е прилично постижение за ляв бек. Пред „Меридиан Мач“ Юлиян Попев изрази огромното си разочарование от изпадането на Пирин, при положение, че той и съотборниците му хвърлиха всички сили да го спасят в една невероятно тежка обстановка - постоянен недоимък, непрекъснато изтичане на играчи и липсата на нови за техните постове. Старши треньорът на Ботев (Вр) Сашо Ангелов отдавна иска да привлече досегашния капитан на „орлетата“ в състава си. Същевременно амбициозният нов наставник на Царско село Велислав Вуцов не крие намерението си да влезе в Първа лига. Стана ясно още, че ветеранът Тодор Паланков, чийто договор с Пирин изтече, е поискал няколко дни за размисъл, за да вземе окончателно решение. Паланков, който се върна в Пирин, след като се оказа нежелан в Черно море от бившия му наставник Георги Иванов-Гонзо, има оферти от клубове от Първа и Втора лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки