Пената отново култов: Няма да тегля жребия, ще го наблюдавам

"Ако новият треньор е българин, няма да има нужда от преводач. Ако е чужденец – двама преводачи”

Пената отново култов: Няма да тегля жребия, ще го наблюдавам

Легендата на ЦСКА Димитър Пенев даде ново култово интервю, в което засегна темите за жребия в Лига Европа, на който ще присъства, предстоящото Световно, форматът на Първа лига, а също така и новия треньор на „червените”.

“Не. Вероятно ще го наблюдавам, а няма да го тегля. Да не направя пак свободен ход - отиване и връщане”, заяви Пенев на въпрос дали той ще тегли жребия.

„В България ще бъда, виждате на 15-и и 16-и се открива Световното, както и турнирът Албена. Може да имам задача да наблюдавам някои млади футболисти на Албена. Нямам фаворит на Мондиала, все още. Трябва  и да прегледаме във вестниците, там има класиране. Евентуално ще се излъжа да заложа на някоя неизвестна държава. Изненада ще има и от арабските страни. Но знаете – Германия, Англия, домакинът също. Очакваме едно сериозно представяне от домакина”.

„Формата на Първа лига не го коментирам, все пак България си имаше традиция, стил. Последните дни се коментира стил Холандия, стил Италия. Това просто ме учуди. България отдавна имаше свой стил от старото поколение треньори и футболисти. Аз нито съм професор, нито счетоводител, не мога да дам оценка на формата.”

Пената коментира и представянето на ЦСКА през отминалия сезон. „За мен се представиха супер, като изключим два три кръга преди края. Може би умора. В тази игра винаги се получават грешки. Трябва треньорите да направят пълен анализ, да няма прикритие – познат, мой футболист. Резултатите са ясни, заслужено второ място. За мен беше провал за Купата.”

За новия треньор на ЦСКА, легендата отговори така: „Рано е още. Вероятно до 2-3 дена ще има пълна яснота. Не познавате за първи път Левски и ЦСКА, и другите отбори. Работи се по този случай, не може без треньор да правиш състав. Ще има специално представяне по отношение на треньорите. Ако е българин, няма да има нужда от преводач. Ако е чужденец – двама преводачи”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки