Майкъла: Новият треньор на ЦСКА ще е жаден за успехи

Малко ме притеснява доколко Йевтич ще е готов за евротурнирите, допълни той

Майкъла: Новият треньор на ЦСКА ще е жаден за успехи
Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира треньорската драма на "Армията". На въпрос относно младия сръбски специалист Нестор Йевтич, който поема червените, той отговори:
 
"По принцип съм скептичен към сръбските треньори, защото те не обичат България, но пък ги изкушаваме с пари. Йевтич обаче не е типичен сърбин, той почти не е живял там, така че това е обнадеждаващо.
 
Човекът има опит в доста сериозни клубове и макар и да е бил старши треньор само един сезон, е видял много неща във футбола. Йевтич безспорно има перспектива, със сигурност ще е жаден за успехи, но дано само не се получи като с Йорданеску", каза Майкъла пред "Тема спорт".
 
"Другото, което ме притеснява, е доколко Йевтич ще е готов за мачовете в евротурнирите. Много пъти съм казвал, че те трябва винаги да са приоритет номер едно на ЦСКА.
 
От друга страна, той е показал добра адаптация в Словакия, където става шампион още през първия си сезон. Определено е доста интересно име.
 
Това би бил малко нестандартен ход, но може и да се окаже ползотворен за ЦСКА. Щом ръководството се е спряло на Йевтич, значи са преценили, че това е най-добрият вариант.
 
Ние като странични наблюдатели трябва да гласуваме пълно доверие на треньора. Сигурен съм, че той може да постигне успехи с ЦСКА", добави Илиев.
 
"Иначе съм съгласен с мненията, че клубът се забави с обявяването на името на новия наставник. Очаквах най-късно до 1 юни всичко да е ясно, но явно още не е имало крайно решение.
 
Доколкото познавам ръководството обаче, то работи много активно по селекцията и съм сигурен, че вече са договорени нови попълнения. Нямам съмнение в това. Дано отборът стартира подготовка с колкото се може повече нови, за да имат време за адаптация, защото първият мач в евротурнирите е след малко повече от месец", каза още Георги Илиев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки