Стилът на новия треньор на ЦСКА: Катеначо до дупка

Ел Маестро изведе Търнава до титла

Стилът на новия треньор на ЦСКА: Катеначо до дупка
Името на един треньор нашумя изключително много в последните часове у нас.
 
Става въпрос за етническия сърбин с английски паспорт Нестор Йевтич, известен като Нестор Ел Маестро. Причината е, че ще е новият треньор на ЦСКА. 
 
Името му беше неизвестно у нас до неделя, но заради очакваното назначение вече предизвиква сериозен интерес. Колегите от GONG.BG предлагат кратък разбор на големия му успех в кариерата, постигнат с последния му клуб през изминалия сезон - а именно спечелването на шампионската титла на Словакия със Спартак Търнава. 
 
Тимът е с най-голямата фенска маса в страната, но беше забравил какво е това шампионска титла, а от независимостта на Словакия насам от началото на 90-те години не се беше възкачвал на футболния трон в страната. Под ръководството на Ел Маестро обаче това се случи.
 
Той успя да го постигне с отбор без особени звезди, като залагаше обикновено на система 4-2-3-1 или също токова често на 4-4-2. Отборът допусна седем загуби в 36 мача от първенството, но последните три от тях бяха при вече спечелена титла. 
 
Откровеният стил на игра, предпочитан от наставника, е истинско, чистокръвно, италианско катеначо. Отборът му побеждаваше предимно с един гол разлика, а най-честите победи бяха с 1:0. Категоричните успехи бяха мираж, но пък защитата беше желязна - получените голове бяха по-малко от един средно на мач. 
 
Според анализаторите от hercegovina.info, любимият стил на Ел Маестро е здрава защита, като при схема 4-2-3-1, двамата дефанзивни халфове много често играят не просто пред централните защитници, но редом с тях. Така схемата на тима изведнъж се озовава с шестима бранители. 
 
Когато те отнемат топката, предпочитаният стил е изритване напред и търсене на голямата звезда Марвин Его, който да се справя с противниковата защита. Като цяло, най-голямото достойнство на тактиката на Нестор Ел Маестро е непробиваемата отбрана, гарнирана с контраатаки, анализират в Словакия. И точно това му донесе успех. 
 
Той реши да смени обстановката и да дойде в България. Дали ще смени предпочитанията си за футбола у нас, или ще продължи с печелившата си тактика, предстои да разберем съвсем скоро. 

 

България U15 с реми срещу Косово

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки