Един от замесените в скандала в Словакия проговори

Знаех, че някой е искал да подкупи наш играч, заяви екс наставникът на Ружомберок

Един от замесените в скандала в Словакия проговори
Разкритията около вихрещия се футболен скандал в Словакия около бъдещия треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро във връзка с предполагаеми манипулации, подпомогнали спечелването на титлата от тима му Спартак Търнава продължава.
 
Вече бившият треньор на един от споменатите в разследването клубове – Норберт Хрънчар призна, че действително е имало опит да бъде подкупен вратаря на Ружомберок преди мач с бъдещия шампион.
 
Макар че никой още не е коментирал официално самоличността на заподозрените в корупционната схема, словашките медии идентифицираха поне единият от предполагаемата мрежа. Това е бившият футболен функционер и собственик на несъществуващия вече клуб ФК Сенец (1994-2008)Даниел Бартко. Той самият призна, че действително е имал среща с вратаря на Ружомберок Матуш Мачик преди двубоя със Спартак, но по време на разговора им изобщо не е ставало дума за подкуп, а всичко са измислици на футболиста.
 
„Не отричам, че се видяхме с Матуш, но цялата ни среща продължи точно 30 секунди. Казах му, че имам интересна оферта от чужбина, която трябва да обмисли и скоро някой от заинтересования клуб ще се свърже с него. Той не ми каза нищо, нито ми благодари, тръгна си без да каже нищо. Стори ми се странно нервен”, коментира Бартко пред sport.sk.
 
„Дори не знам какво се е случило с него. Исках просто да му помогна, а той ми причинява това… Не знам какво си е мислел, може би ме е разбрал погрешно, когато към края на разговора му показах билет. Цялата история е гадна. Разполагам със свидетел, защото един мой приятел седеше в колата ми, а Мачик не го виждаше заради тъмните стъкла. Прозорецът беше отворен, така че той е чул всичко от разговора ни”, добави Бартко.
 
„Търнава имаше 9 точки преднина в първенството. Защо ще им е някой да влияе върху мачовете? Къде е смисълът? Пълни глупости! Освен това аз и Търнава нямаме нищо общо, там дори не ме харесват”, защити се Бартко.
 
Към момента на въпросната среща Норберт Хрънчар е начело на Ружомберок и от изказването му става ясно, че подкрепя напълно своя играч. „Да, знаех за историята. Футболистът дойде на един от тактическите разбори и ни каза, че имало осъществен контакт с него и нещо се е объркало. Веднага известих ръководството на клуба и се радвам, че момчето беше честно с мен, със съотборниците си и спрямо клуба. Вътре в съблекалнята повече не сме разисквали темата”, каза специалистът, който след края на сезона напусна и пое четвъртодивизионния Спартак Миява.
 
Колкото до шампионатния мач срещу Търнава, който приключва при 0:0, Хрънчар заяви: „Бях доволен от цялостното ни представяне в срещата, играта ни беше позитивна. Бяхме по-добрият тим и можехме да вземем трите точки.”
 
„За първи път се замесвам в такава нелицеприятна история. Трудно ми беше. Възприех всичко като опит да се омаловажи труда ни. Не знам какво да мисля за това. Изживяването е напълно ново за мен. Не мисля, че ситуацията е нормална”, каза още Хрънчар.

 

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки