Илиан Илиев: При Аутори беше най-силния ми период в Бенфика

"Мога да кажа, че е голям човек и голям треньор"

Илиан Илиев: При Аутори беше най-силния ми период в Бенфика

Илиан Илиев се изказа ласкаво за бившия си треньор Пауло Аутори, който замени Димитър Химитров начело на Лудогорец. Аутори води Бенфика по време на втория сезон на Илиан като футболист в португалския гранд през 1996/1997.

 
„Ако е вярно, че Херо си е тръгнал от Лудогорец, много съжалявам, че това се е случило с моя колега. Иначе за Пауло Аутори мога да кажа, че е голям човек и голям треньор. В Бенфика спечели съблекалнята и неслучайно на полусезона за първи път бяхме толкова близо до Порто. Под ръководството на Аутори беше най-силния ми период в Бенфика. Играех силно, вкарвах голове и получих предложение за нов тригодишен договор", заяви Илиан, който в момента е начело на Черно море.
 
"За съжаление, заради странични неща Аутори си тръгна 4 месеца преди края на сезона. Дойде нов треньор – португалец. Той имаше други виждания и аз също напуснах”, каза още специалистът пред „Петел.бг”.
 
Още това лято или в ранната есен Илиев и Аутори отново ще се срещнат, но вече като съперници в родната Първа лига. Дали първият им треньорски сблъсък ще бъде във Варна или Разград, ще стане ясно след жребия за новото първенство в петък.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки