Надал обърна Шварцман след двудневна битка в Париж

Матадорът на 11-и полуфинал на "Ролан Гарос"

Надал обърна Шварцман след двудневна битка в Париж
Десеткратният шампион на Откритото първенство на Франция по тенис Рафаел Надал (Испания) се класира за полуфиналите в Париж.
 
Поставеният под номер 1 Надал се наложи над 11 в схемата Диаго Шварцман (Аржентина) с 4:6, 6:3, 6:2, 6:2 за 3:42 часа. Двубоят започна вчера, но беше прекратен заради дъжд и се доигра днес. 
 
Аржентинецът игра изключително силно през първия сет и го спечели, слагайки край на серията на испанеца от 37 поредни спечелени сета на "Ролан Гарос".
 
При 5:3 и 30:15 за Надал във втория сет снощи срещата беше прекратена за втори път и отложена за днес. При подновяването на мача десеткратният шампион игра доста по-добре и даде само четири гейма на съперника си. 
 
В четвъртия сет Надал поведе с 5:1, а в следващия гейм пропиля мачбол. Шварцман спечели подаването си, а осмия гейм също беше доста оспорван. Испанецът обаче затвори двубоя при четвъртия си мачбол.
 
Шварцман завърши двубоя с 64 непредизвикани грешки. Той има шест загуби в шест мача срещу испанеца.
 
"Диего е добър приятел и много добър тенисист. Не беше лесно. Играх по-добре днес, щастлив съм, че достигнах до полуфиналите. Много е емоционално винаги, когато играя на този корт. Ще бъда тук отново утре. Ще бъде трудно независимо срещу кого ще играя", каза след двубоя 32-годишният Надал.
 
"Имах днес повече енергия в движенията си, бях малко по-отпуснат, освободен, но трябваше да се боря за всяка точка и това беше до края на мача. Най-важното днес беше да подходя спокойно, да изградя правилната тактика да взимам правилните решения. Четвъртият сет беше най-добър за мен, ударите ми се получаваха", добави испанецът.
 
Рафаел Надал достига до полуфиналите на "Ролан Гарос" за 11-и път в кариерата си и общо 27-и в турнирите от Големия Шлем. Той има 83 победи в 86 мача на Откритото първенство на Франция.
 
Испанецът е едва третият тенисист в модерната история след Роджър Федерер и Джими Конърс, който достига до 11-и полуфинал на един и същи турнир от Шлема.
 
В спор за място на финала Надал ще играе с победителя от двубоя между номер 3 Марин Чилич (Хърватия) и номер 5 Хуан Мартин дел Порто (Аржентина), който също беше прекъснат вчера и се доиграва днес.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки