Невиждано в БГ футбола: Битката за титлата е в ръцете на чужденци

Тотален обрат от преди година

Невиждано в БГ футбола: Битката за титлата е в ръцете на чужденци

Лудогорец и ЦСКА последваха модата, наложена от Левски. Това с дяволита усмивка на лице обяви в петък изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов. Той визираше факта, че „орлите" и „червените" назначиха треньори от чужбина, какъвто на „Герена" имат още от миналия сезон - Делио Роси. С италианеца „сините" стигнаха с мъка до третото място, загубиха финал за Купата на България от Славия и трябваше да печелят мястото си в евротурнирите с бараж. Не може да се отрече обаче, че в края на сезона Левски играе ше доста по-добре в сравнение с началото.

 

Няма да коментираме мотивите на „Армията" и в Разград за треньорс ките рокади, докарали легионери начело на ЦСКА и Лудогорец - съответно сърбина Нестор Ел Маестро и бразилеца Паупо Аутуори. Ще акцентираме върху това, че за първи път в историята на БГ футбола трите клуба, който финишираха на позиции за медали през миналия сезон, и сега ще са основни претенденти за титлата, са водени от легионери.
Това е прецедент в историята и реално е коренна промяна в политиката на Левски, ЦСКА и Лудогорец. Същите три клуба стартираха миналата кампания с български треньори начело - Ники Митов на „сините", Стамен Белчев водеше ЦСКА, а Георги Дерменджиев Лудогорец.
Сега битката за титлата ще е в ръцете на треньори, които са от съвсем различни школи, а това предполага много непредвидим изход.
Делио Роси вече показа и добри, и лоши качества, но на „Герена" решиха да му дадат шанс и през новия сезон.

 

Нестор Ел Маестро е наглед непознато име, но визитката му показва, че е от младата гвардия треньори, които спазват последните модни тенденции в професията. Той е сърбин, а това предполага, че ще се адаптира бързо към ситуацията в родния футбол. При Пауло Аутуори нещата са напълно различни. Той е именит опитен треньор, който има ясно изразена стратегия, която със сигурност ще приложи и в Разград. Това, че е бразилец има и добра, и лоша страна. Аутуори със сигурност е правилен избор, като се има предвид, че гръбнакът на Лудогорец е съставен от негови сънародници, а „орлите" винаги са залагали на техника и атака, а това е нещо любимо на всички в Бразилия. Проблемът може да дойде от факта, че Аутуори ще се нуждае от повече време за адаптация, защото има огромна разлика от футбола, който се практикува у нас и този в Латинска Америка.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки