Сензациите в пресата: Фенербахче иска Каранга

Херо пред завръщане в Казахстан, Лудогорец с интерес към колумбийско крило

Сензациите в пресата: Фенербахче иска Каранга

Сензациите в родната преса на 11 юни, понеделник, 2018 година:

Меридиан мач: И Фенербахче тръгна по петите на Каранга

Фенербахче стана поредният голям    клуб, който не крие се риозния си интерес към звез­дата   на ЦСКА-София Фернандо Каранга. Скаути на най-по­пулярния отбор в Истанбул вече са тръгнали по пети­те на бразилския таран, който нап­рави фантастичен сезон с червената фланелка, разкри­ха медии в южната ни съседка. Транс­ферният прозорец в Турция отваря днес и „фенерите" ще се опитат да бъдат много ак­тивни на пазара, за да покачат акциите си в първенството и евротурнирите.

Освен Каранга на мерника на Фе­нербахче е попад­нал и марокански­ят национален на­падател Аюб Ел Кааби. В момента 24-годишният та­ран е футболист на Ренесанс Беркан в родината си, където преминава минало­то лято от Расинг Казабланка. Инетересно е, че Ел Кааби дебютира за Мароко в началото на тази година, но прави фантастично впечатление, като още в първите си два мача срещу Мавритания и Гвинея вкара 5 гола на турнира за Купата на африканските нации. Аюб Ел Кааби попадна и в отбора на Мароко за световното първенство в Русия.

Тема Спорт: ЦСКА подписва с нападател до края на седмицата

ЦСКА ще привлече нов на­падател до края на седмица­та. Армейците са в напредна­ли преговори с желан футбо­лист и се очаква скоро да ги финализират. В клуба искат да договорят играч за върха на атаката преди заминава­нето за Австрия на 21 юни (четвъртък). Не е изключено новото попълнение да при­стигне още в Тетевен, като лагерът там ще продължи до 18 юни (понеделник).

В момента ЦСКА има само един типичен централен на­падател в лицето на юноша­та Тонислав Йорданов, а и той доскоро се лекуваше от тежка контузия. Звездата Фернандо Каранга е в Брази­лия и не се знае кога ще се за­върне, а алтернативата през пролетта Жан Карлос Бланко разтрогна с клуба по взаимно съгласие.

В същото време стана яс­но, че ЦСКА търси купувач за някой от вратарите си. Чер­вените са готови да се разде­лят с Черниаускас или Китанов, ако получат оферта за правата им. По-голяма из­глежда вероятността да бъ­де трансфериран литовецът, който бе твърд титуляр през изминалия сезон. С прив­личането на хърватина Данте Стипица в ЦСКА вече има 4-ма вратари, заедно с 20-годишния Слави Петров, като поне един от тях ще се окаже ненужен на тима. Не е из­ключено Черниаускас или Китанов да бъде продаден, а Пе­тров да бъде даден под наем. Червените ще пътуват за Австрия с 3-ма вратари.

Тема Спорт: Лудогорец с интерес към колумбийско крило

Колумбийско крило е попадна­ло в полезрението на Лудогорец за лятната селекция. Засега име­то му се пази в тайна. Знае се само, че играе извън пределите на родината си. Развитие се очаква в близките дни. Въпрос­ният флангови играч имал пред­ложения и от друг отбор.

Новият наставник на орлите Аутуори е дал съгласието си за евентуалното привличане на футболиста. Според запознати той е бил желан от разградчани още през зимната пауза, но то­гава до привличането му не се е стигнало. Наставникът Дими­тър Димитров-Херо тогава не е бил особено склонен да го взе­ме.

До момента Лудогорец се подсили само с двама нови - на­падателя на Локомотив Плов­див Димо Бакалов и централния защитник Драгош Григоре. Поне още двама ще са играчите, кои­то се очаква евентуално да под­силят шампионите за атаката на групите на Шампионската лига.

Първата контрола на орли­те е на 15 юни (петък) срещу Марица Пд.



Тема Спорт: Херо пред завръщане в Казахстан

Доскорошният треньор на Лудогорец Димитър Дими­тров може да се завърне в Ка­захстан, разбра "Тема Спорт". Интерес към него проявява един от водещите отбори в страната. Според запознати Херо дори вече е водил разго­вори с ръководството на въ­просния клуб. Димитров е без работа от 6 юни насам, след като сам реши да напусне Лу­догорец. Бургазлията не бе съ­гласен да му бъде поставена "шапка" след назначението на новия главен мениджър Пауло Аутуори, който пое цялата спортно-техническа власт. На Херо е било предложено да остане треньор, но помощни­ците му Георги Чиликов и Петър Колев са щели да бъдат освободени въпреки това. След като е разбрал готвени­те промени, Димитров ведна­га е изразил желание да напусне клуба и след разговори с ръко­водството раздялата с треньора бе обявена в сряда. Поне засега Аутуори ще изпълнява функциите на наставник, а в неговия щаб попадна сънарод­никът му Бруно Пивети, как­то и доскорошният селекцио­нер на младежите Тони Здра­вков.

Що се отнася до Димитров, интерес към него не липсва и почивката му едва ли ще трае дълго. Самият Херо признава пред медиите в Казахстан, че един от вариантите му е от­ново да работи в местен от­бор. В кратък разговор за sports.kz шампионът с 3 раз­лични родни клуба (Литекс, Левски и Лудогорец) коменти­ра: "Вече не работя в Лудого­рец, защото имаше фундамен­тални разминавания между нас. Напуснах по свое желание". На въпрос дали завръщане в Ка­захстан е възможно, Дими­тров отговаря: "Разбира се, че е възможно". А попитан дали има конкретен вариант в пър­венството, Херо е лаконичен: "Засега не искам да коментирам". Така Димитров намеква, че възможността да се завър­не в Казахстан е съвсем реал­на.

59-годишният бургазлия ра­боти две години в Иртиш Павлодар - от 2015 до 2017 г. Той дори бе обявен за почетен гражданин на Павлодар. През миналото лято елиминира Ду­нав от Лига Европа, а малко след това - в средата на ав­густ, пое Лудогорец. Херо на­прави тима шампион за 7-и по­реден път, а го изведе и до елиминационната фаза на ЛЕ. Разградчани обаче отпаднаха на 1/16-финалите от Милан. В първенството под ръковод­ството на Димитров пък от­борът изравни рекорда на Лев­ски от 14 поредни победи.

За работа в Казахстан се ос­лушва и друг роден треньор -Стамен Белчев, който доско­ро беше начело на ЦСКА. Той е близък приятел със Станимир Стоилов и не е изключено да започне в местен клуб след препоръки на Мъри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки