Спартак Плевен пред разпад навръх 100-годишния си празник

Всички играчи напуснали, безпаричие тресе клуба

Спартак Плевен пред разпад навръх 100-годишния си празник

Спартак Плевен е пред раз­пад. Положението в клуба е из­ключителни критично и е мно­го вероятно тимът дори да преустанови участие в Севе­розападната Трета лига. Има доста сериозни дългове, над 100 хиляди лева. Безпаричие тресе клуба, а почти всички играчи са си тръгнали, пише "Тема Спорт".

Отборът завърши сезона на осмо място с едва 39 точки, на цели 41 от лидера Кариана, ка­то в последните мачове запи­са поредица от загуби и игра­еше главно с юношите си. Тре­ньорът Румил Жотев и глав­ният мениджър Емил Велев съ­що са си тръгнали.

Спонсорът на Спартак Пл Иван Динов обяви npeg Sportal.bg, че дава срок от десети­на дни на групичката от четирима-петима души, т.нар. ти­ха опозиция, да представи своя план за развитие на клуба и да поеме нещата в свои ръце.

"Нямам нищо против тази групичка от четирима-петима души, т.нар. тиха опози­ция, която преди двайсетина дни в прав текст ме попита кога ще си тръгна от Плевен, да застане начело на клуба и да поеме неговото управление, стига да представи по-добра алтернатива от моята. Ето, давам й срок от десетина дни да представи своите възгледи за развитието на клуба, стра­тегията и плана, който ще следват, целите, които ще гонят, бюджета, който ще ос­игурят, и пр.", заяви Динов.

"Аз искам Спартак Плевен да се развива. Клубът ще чества догодина своя вековен юбилей и му желая най-доброто, така че, ако тези хора могат да го подсигурят, както твърдят непрестанно, нека заповядат. Но ако нямат идеите и ясната визия за постигането на даде­ните цели, нито ще оставя клуба да потъне навръх 100-годишния си празник, нито пък ще предам хората от Община Плевен, към които съм поел ан­гажимент", допълни още фи­нансовият благодетел на пле-венчани, който отрече инфор­мациите, че клубът е пред раз­пад.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки