Стадион „Юнак“ се превръща в модерна фензона за мачовете от Мондиал 2018

Българските фенове ще имат възможност да наблюдават мачовете на огромен LED екран от 100 квадратни метра

Стадион „Юнак“ се превръща в модерна фензона за мачовете от Мондиал 2018
Министерството на младежта и спорта, Национална спортна база ЕАД и компанията „Файв пойнт“ ще превърнат стадион "Юнак" в специална и изцяло модернизирана фензона за предстоящите мачове от Световното първенство по футбол от 14 юни до 15 юли в Русия. 

Българските фенове ще имат възможност да наблюдават срещите от  Мондиал 2018 на огромен LED екран от 100 квадратни метра.

Фензоната разполага с трибуни с 1600 седящи места. Българските запалянковци ще могат да използват столове, маси и шезлонги непосредствено пред огромния екран, а за още по-добро настроение са осигурени зони за храна и напитки.  Удоволствието ще се подсилва  и от естествената зеленина на Борисовата градина. 

Входът за фензоната е безплатен. Работното време е от 12:00 до 00:30 часа. Желаещите да посетят фензоната ще могат да използват местата за паркиране около националния стадион „Васил Левски“, както и метрото, което се намира в непосредствена близост. Има и специален паркинг за велосипеди. В зоната ще има и безплатен Wi-Fi.

Стадион "Юнак“ е първата в България фензона по европейски стандарти, която предлага на феновете на футбола да изживеят невероятни емоции и да се забавляват, докато гледат любимата си игра на голям екран. След незабравимите моменти, които българските запалянковци преживяха във футболния парк по време на Евро 2016, тази година фензоната е като за световно.

След модернизирането на стадион „Юнак“, освен с фензоната, от тази година паркът разполага и със зона за плаж, детска площадка и зона за релакс. Локацията е подходяща за фенове на спорта от всякакви възрасти – младежи, семейства с деца и възрастни. Във фензоната са организирани редица развлекателни футболни игри и ще бъдат раздадени множество награди.

Това е първата от поредица инициативи на Министерството на младежта и спорта, Национална спортна база ЕАД и „Файв пойнт“ на стадион „Юнак“. Предвижда се там да се правят също концерти, летни кина, а през зимата ще бъде монтирана и закупената от НСБ ледена пързалка. 
Официалното откриване на фензоната ще бъде в 17 часа утре, 14 юни, когато е и откриването на Световното първенство в Русия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки