Федерер не смята Григор Димитров за заплаха на Уимбълдън

Маестрото прибрал 1 млн. евро, за да играе в Щутгарт

Федерер не смята Григор Димитров за заплаха на Уимбълдън

Роджьр Федерер не посочи Григор Димитров сред тениси­стите, които биха могли да му отнемат трофея на Уимбъл­дън. Маестрото, който пре­следва деветата си титла на "Ол Инглънд Клъб", изброява ня­колко имена като потенциални победители. Сред тях обаче липсва това на хасковлията, който почти сигурно ще бъде поставен под №5 на свещена­та трева в Лондон.

"Рафаел Надал със сигурност е сред основните фаворити. Той ще бъде в страхотна фор­ма за старта на Уимбълдън. Колкото до останалите - не съм мислил толкова много в та­зи посока. Рафа има две титли в Лондон, така че не е трудно да го посочищ сред претенден­тите. Освен него обаче имаме още Чилич, Дел Потро и надя­вам се Новак също да бъде си­лен. Той вече показа много голяма класа в някои от мачовете си, така че няма да е изненада, ако разгърне пълния си потен­циал. Също така се надявам, че Мъри и Стан ще бъдат на линия и ще бъдат в добра кондиция, за да се конкурираме за титла­та", споделя пред "Метро" Фе­дерер.

36-годишният швейцарец ще се изправи днес следобед срещу Гуидо Пея (№75) в двубой от 1/4-финалите на турнира в Щутгарт (656 015 евро). Ар­жентинецът елиминира 168-ия в ранглистата Пранеш Гунешваран от Индия, за да си осигу­ри сблъсък с легендата. Това ще бъде едва втората им среща, като през 2016-а Маестрото печели в 3 сета на Уимбълдън.

Вчера бяха разкрити и пара­метрите, които са убедили ФедЕкс да вземе участие на тур­нира на германска територия. Според информациите става въпрос за чек от 1 милион евро, който е бил преведен в сметка­та на Маестрото само за да се появи на тревата в Щутгарт. Той би могъл да се завърне на световния връх в понеделник, като за целта трябва да до­стигне до финала на надпрева­рата. "На него много му харесва да играе тук, чувства се като дете. Пристигна без съпругата и децата си, само със своя екип, като не пътува в първа класа със самолет. Дойде с колата си и шофираше сам. Продажбите на билетите се повишиха, той е голяма класа", обясни турнирният директор Едвин Вайндорфер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки