Бивш президент на Бразилия ще коментира Мондиала от затвора

Сложна система дава възможност на Луис Да Силва да се изявява в ефир

Бивш президент на Бразилия ще коментира Мондиала от затвора
Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва, който в момента излежава 12-годишна присъда за корупция, се е съгласил да коментира от затвора мачовете от Мондиал 2018 в Русия за един от местните телевизионни канали.
 
Това обяви спортният журналист Жозе Тражано, който е водещ на програмата. Става въпрос за регионалния канал TVT, който се спонсорира от профсъюзите на металурзите и на банковите служители в щата Сао Пауло.
 
"Не, не се шегувам. Това е сериозно. Луис Инасио Лула да Силва става коментатор на TVT", написа Тражано в профила си във Фрейсбук.
 
Той добави, че Лула да Силва ще описва своите впечатления на хартия, след което ще ги изпраща в редакцията. Сътрудниците на телевизията ще ги препечатват, след което ще ги показват на екрана и ще ги озвучават.
 
Адвокатите на бившия президент поискаха той да бъде записван с камера от затвора, но молбата им не беше удовлетворена.
 

Първото предаване с участието на Лула да Силва ще бъде в понеделник (18 юни). Лула да Силва от 7 април излежава 12-годишна присъда за корупция и пране на пари заради получен апартамент близо до Сао Пауло в замяна на политически облаги.

 

Срещу него се гледат още шест дела по сходни обвинения. Както е известно Лула да Силва от много години е привърженик на Коринтианс. Адвокатите му получиха разрешение в килията на бившия президент да бъде поставен телевизор, за да може той да гледа мачовете от Мондиал 2018. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки