Сензациите в пресата: Австриецът дал дума на Русев, Берое взима още трима

Сделката за „Локо“ (София) зависи от Иван Василев, Левски удря на камък за нов защитник, Славия привлича Радослав Кирилов и още…

Сензациите в пресата: Австриецът дал дума на Русев, Берое взима още трима

Сензациите в пресата днес, събота, 16.06.2018 година:

„Тема спорт“: Австриецът дал дума на Русев да започне в Левски

Левски е все по-близо до привличането на австриеца Вили Рутенщайнер за спортен директор. Специалистът е вечерял със собственика на сините Спас Русев във Виена в четвъртък вечерта. "Гонг" съобщи, че Рутенщайнер е дал дума на Русев да започне работа на „Герена". Според информацията срещата между двамата е протекла много добре и преминаването на австриеца в Левски може да се смята за сигурно. Това е била поредна среща между Русев и специалиста. Рутенщайнер е спортен директор на футболната федерация в родината си от 16 години насам. В този период отговаря за всички национални отбори, а най-големият успех е 4-то място на световно първенство за една от формациите на Австрия. Вили е разработил специална програма, по която работят всички селекции на алпийската страна и под негово ръководство те са отбелязали сериозен прогрес. Интересно е да се отбележи и друго - Рутенщайнер на няколко пъти бе гост в България през последната година, като чете лекции на родните треньори с лиценз УЕФА Про. Сред тези, които са попивали знания от него, са директорът на школата на Левски Даниел Боримиров, доскорошният треньор на ЦСКА Стамен Белчев и други  млади наши наставници. Единственият проблем за евентуалното преминаване на Рутенщайнер на „Герена" може да се окаже Израел. Една от водещите спортни медии в страната "Маарив" твърди, че австриецът е приел да работи за местната футболна федерация. Рутенщайнер дори трябвало да е в Израел вчера, за да парафира контракта си. Идеята е той да отговаря за националните отбори на страната. По-вероятно обаче е австриецът да приеме предложението на Спас Русев и да бъде назначен за спортен директор, за какъвто настоява треньорът Делио Роси. Собственикът на Левски все още е във Виена, като вчера пусна видео в една от социалните мрежи от моста "Франц Вест".

„Тема спорт“: Славия привлича Радослав Кирилов

Славия е на път да се подсили с доскорошен футболист на Пирин Благоевград. Белите са пред договор с крилото Радослав Кирилов, разбра Тема Спорт". Той не успя да помогне на орлетата в битката за оцеляване и след като те изпаднаха, играчът напусна. Кирилов е чакан на лагера на белите в Банско в понеделник. Тогава ще е контролата с македонския Работнички Скопие. Кирилов ще е евентуалното последно попълнение за носителя на купата, който ще участва в квалификациите за Лига Европа. След безброй преотстъпвания юношата на Римини, който преди години подписа първи професионален договор с Киево, от 15 юни вече е свободен агент. Кирилов записа мачове за Киево само за Купата на Италия. Той не е играл в Серия А. Последваха преотстъпвания в Карпи, Венеция, Кремонезе и още куп италиански отбори, а също така и в родните Берое и Пирин. Кирилов изнесе много силен сезон с орлетата. Наскоро Славия се отказа да привлече друг играч на Пирин - Конър Хендерсън. Лошото време пък сериозно затруднява тренировъчния процес на Славия на лагера в Банско. Обилните валежи наводняват терените в района и възпрепятстват сериозността на заниманията. Столичани загубиха с 2:4 първата си контрола от новака Ботев Враца. Продължават пробите на руския халф Вадим Бекяров. Румънецът Юлиан Карабела и хърватинът Никола Гаврич не успяха да впечатлят Загорчич, който вчера навърши 47 години. Първият мач на Славия от квалификациите за Лига Европа е на 12 юли, а жребият е на 20 юни. 

„Тема спорт“: „Сините“ удрят на камък в търсенето на нов защитник

Левски търси помощ от родни мениджъри в търсенето на защитници. Основната цел на „сините“ е привличането на още един класен централен защитник, както и заместници на Милош Цветкович и Иван Горанов. Това е било и основното изискване на Делио Роси при първоначалните разговори за лятната селекция. Той иска да се застрахова и при евентуална раздяла с Холмар Ейолфсон. 

„Труд“: Сделката за „Локо“ (София) зависи от Иван Василев
Завършването на сделката по продажбата на „Локомотив“ (София) вече зависи изцяло от собственика на клуба Иван Василев. Родният бизнесмен се е срещнал преди дни с Бенедето Манчини, въпреки че италианецът на два пъти не успя да пристигне в София поради различни причини. В крайна сметка двете страни са провели заключителни преговори у нас, а договорът вече е готов. Той е в ръцете на Василев, който трябва да реши дали да приеме условията и да се раздели с „железничарите“. От своя страна Манчини е предоставил още план за развитие на клуба, който включва няколко фази. Тимът се събира на 18 юни в столичния кв. „Надежда“ за първа тренировка.

„Тема спорт“: Халф от Латинска Америка опция за Берое
Берое е на път да подсили средната си линия с чужденец. По информация на "Тема Спорт" става дума за играч от Латинска Америка, чието име ръководството на заралии пази в тайна, защото той може да е обект на интерес от страна и на други клубове. Беройската селекция съвсем не е приключила, като за това подчерта и спортният директор Валентин Грудев. Тя ще включва още двама централни защитници. Почти сигурно става въпрос отново за чужденци. Именно привличането на бранител за сърцето на отбраната е приоритет. До момента под Аязмото дойдоха Иван Минчев, Александър Василев, бразилецът Алфредо и Меска от Гвинея Бисау. Напуснаха вратарите Богомил Цинцарски и Михаил Михайлов, защитниците Иван Иванов и Павел Виданов, халфът Антон Карачанаков и нападателят Серджиу Негруц. Драгуш Фърчулеску се върна под Аязмото, но ще е на проби.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки