Везенков: И без Дост можем да бием Исландия (ВИДЕО)

"Всички заедно трябва да се обединим и да спечелим първия мач, който според мен е по-важен"

Везенков: И без Дост можем да бием Исландия (ВИДЕО)

Александър Везенков направи вчера първата си тренировка с националния ни отбор по баскетбол за световните квалификации с Исландия на 29 юни в Ботевград и на 2 юли в Чехия.

Крилото пристигна в сряда в полунощ от Барселона, след като ръководството на каталунците не му позволи да дойде по-рано. Най-добрият ни баскетболист в момента е категоричен, че дори Дий Бост да не пристигне, България може да спечели срещу ледените и да се класира за втората фаза на квалификациите за Китай 2019.

"Говорих с Бост, каза, че иска да играе, но има опция за Лятната лига и НБА, което е мечта за всеки американец. Не знам дали ще дойде, но и без него можем да победим Исландия, както вече го направихме един път. За мен опция Лятна лига не съществува, това не ми е приоритет. Ще отида в САЩ след края на квалификациите, за да водя индивидуална подготовка. Сега обаче приоритет е националният отбор. Аз съм си у дома, винаги е хубаво, когато играеш пред родна публика. Призовавам хората да напълнят залата и да ни помогнат. Баскетболът не е най-популярният спорт в България, но гарантирам, че всеки от нас ще даде максимума от себе си, за да спечелим. За мен отборът ни е по-добър от предния цикъл. Имаме две седмици да се подготвим. Това е достатъчно време, за да направим добър колектив и да гоним резултати", коментира Везенков.

И допълни, че няма да допусне грешката от ноември, когато прегоря и не успя да даде най-доброто от себе си в първата фаза на квалификациите.

"В България съм от вчера. Имаме една цел, която трябва да постигнем и нямаме друга опция. Всички заедно трябва да се обединим и да спечелим първия мач, който според мен е по-важен. Чувствам се много добре. Един месец вече тренирам, макар и индивидуално. Това, което казах и на треньорите е, че откогато съм извън групата, единственото, за което мисля, е мачът с Исландия. Оттам нататък всички трябва да вкараме и енергия, за да се поздравим с успех на 29-ти вечерта", посочи още той.

Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки