Полачек е десетият чуждестранен страж в историята на Левски

Последните оставили по-трайна следа с екипа на "сините" са Блаже­вич и Йоргачевич.

Полачек е десетият чуждестранен страж в историята на Левски

Мартин Полачек ще е десетият чуждестранен вратар, който застава под рамката за Левски. Първият иностранец, носил синия екип, е чехословакьт Карел Буркерт още през сезон 1933/34 г. Той записва 8 мача. Двама вратари от Западна Европа са пазили за сините само в приятелски срещи, но не и официални такива. Това са холандецът Андре Бринг, както и германецът Янек около Втората световна война.

Левски залага отново на чужденец под рамката след смяната на полити­ческия режим у нас. През сезон 1993/94 г. на "Гере­на" идва украинецът Олег Моргун. Неговият пре­стой ще се запомни със слабите му изяви при загубата от шотландския Рейнджърс в Глазгоу с 2:3, но сините отстраняват именития си съперник след успех с 2:1 на реванша в София.

В Левски преди идване­то на Полачек има и още един словак. Това е Даниел Киш през 2008 година, който взима участие в осем мача. Следващите врата­ри, привлечени на "Гере­на", са били изцяло от бивша Югославия. От 2013-а насам за Левски са пазили Горан Блажевич (Хърват­ска), Кристиян Наумовски (Македония), Боян Йоргачевич (Сърбия) и Иван Чворович (Сърбия). Единстве­ните, които оставиха по-трайна следа, бяха Блаже­вич и Йоргачевич.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки