Сензациите в пресата: Още двама германци идват в Локо Пловдив

Лазар Марин клекна, но сега Ботев се дърпа, очаква се Лудогорец да преотстъпи още играчи

Сензациите в пресата: Още двама германци идват в Локо Пловдив

Сензациите в родната преса на 17 юни, неделя, 2018 година:

Меридиан мач: Още двама германци идват в Локо Пд

Още двама гер­мански футбо­листи, след Амади Гиаси, ще дойдат на проби в Локо (Пд), научи „Меридиан Мач". Все още не се знаят техните постове, но се предполага, че единият от тях е цен­трален нападател. Любопитно е, че въпросните играчи ще си платят сами пътуването до Бъл­гария. Те ще минат тестове и ако Бруно Акрапович ги одоб­ри, от клуба ще ос­ребрят всички техни разходи. Този ход на ръководството изг­лежда правилен, имайки в предвид го­лямото текучество знайни и незнайни герои, които идват на тестове. А всеки един от тях е серио­зен разход, тъй като му се плащат два са­молетни билета, как­то и хотелски стаи.

До момента „смърфовете" са доста ак­тивни на трансфер­ния пазар. Те вече си върнаха Бирсент Ка­рагарен от Дунав, а от Русе пристигна и новият вратар на ти­ма - Мартин Луков. От Арда пък бе прив­лечен десният брани­тел Георги Кременлиев, който е син на героя от САЩ'94 -Емил Кременлиев. Към Локо (Пд) се присъедини и арженитнецът Лукас Масоеро, който бе спа­зарен още през зима­та. На проби са вра­тарят Ивайло Крушарски и аржентине­цът Николас Канавесио. Напуснаха Димо Бакалов (Лудого­рец), Веселин Марчев и Архан Исуф (Арда), Димитър Велковски (Славия), Росен Андонов и Юрица Булят, а Ванчо Траянов прекрати кариерата си.

Тема Спорт: Лазар Марин клекна, сега Ботев се дърпа

Лазар Марин и него­вият мениджър са взели решение левият бек да остане в Ботев Пловдив. Както е известно, Марин получи предложение за нов договор от канарчетата, което обаче първоначално отказа. Въпреки че започ­на подготовка с тима на 11 юни, той не замина с жълто-черните на лагера във Велинград. Според запознати Марин и агентът му поискали от Ботев 6000 лева заплата, които от клуба не били склонни да му дават.

Играчът е размислил и е решил да приеме предло­жението на канарчетата, което е два пъти по-мал­ко от това на Арда Кър­джали. Според непотвърдени информации новакът във Втора лига е предложил на 24-годишния Марин заплата от 8000 лева. Въпреки това играчът е ре­шил, че за него ще е по-добре да остане в Ботев Пловдив, пише PlovdivDerby.com. Отделно, от Арда нямали желание да чакат много защитника да раз­мишлява и се насочили към друга опция.

Очаква се в понеделник шефовете на канарчетата да решат дали ще преподпишат с играча. Засега те не бързали, като явно ще играят контра на Ла­зар Марин, за да го поста­вят малко в изчаквателна позиция за назидание. На левия бек старши треньо­рът Николай Киров разпо­лага с опитния Йордан Ми­нев. Той обаче иска да има още една алтернатива. Друг от получилите пред­ложение за нов договор -десният бек Филип Фили­пов, е приел условията и се готви с Ботев Пловдив на лагера във Велинград.

Тема Спорт: Очаква се още играчи на Лудогорец да бъдат преотстъпени

Очаква се още футбо­листи на Лудогорец да бъ­дат преотстъпени в ти­мове от Първа или Втора лига. Както е известно, разградчани удължиха до­говора си с Венцислав Керчев и пратиха централ­ния защитник в Ботев Враца. В друг елитен тим отиде Ивайло Климентов. Той ще трупа опит във Витоша Бистрица. Климентов игра в контролата на разградчани с Марица Пд, но няма да за­мине за лагера в Австрия и ще остане в София.

Почти сигурно още двама от по-младите играчи, подвизаващи се в дубъла, ще бъдат дадени на други отбори. С тима за Австрия в понеделник може да тръгне Доминик Янков.

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

Филип Филипов: Феновете трябва да са на стадиона

Шефът на ЦСКА на среща със СДВР

Възраждане 2020 докосва титла след разгром над Септември

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки