Бразилия започва похода към Шестата

Капитанът на "кръстоносците" призна, че няма как да спрат Неймар

Бразилия започва похода към Шестата

Най-големият фаво­рит на букмейкъри­те за трофея на Мондиал 2018 - Бразилия, стартира днес похода си към шестата световна титла. Селесао ще се из­прави срещу коравия, но напълно преодолим отбор на Швейцария в първия си мач на шампионата в Ру­сия. Срещата е от група Е, където са още отбори­те на Сърбия и Коста Рика. Бразилия и Швейцария пък ще премерят сили на "Ростов Арена" в Ростов на Дон.

След като бяха помете­ни с 1:7 от Германия на предишния мондиал, зла­тистите ще мият срама и коренно се преобразиха под ръководството на Тите. С новия селекцио­нер Бразилия се събуди от кошмара и отново всява страх. Представи се из­ключително силно по вре­ме на квалификациите в зона Южна Америка, а ос­вен това впечатли и в контролните мачове, ко­ито изигра. В 4 проверки през тази година Брази­лия постигна 4 победи, сред които личат успехи­те над Русия (3:0), Герма­ния (1:0) и Хърватска (2:0). За десерт дойде и победата с 3:0 над Ав­стрия на 10 юни.

Южноамериканците нямат спи­ране и са в серия от 5 по­редни сухи мрежи. Те до­пуснаха само 2 гола в най-скорошните си 11 срещи. Наставникът Тите ще може да разчита напълно на възстановения Ней­мар, но с проблеми преди мача е полузащитникът Фред. Новото попълне­ние на Манчестър Юнайтед ще остане под въп­рос до последно и най-ве­роятно няма да се риску­ва да започне като титуляр. Бразилия няма загуба в първия си мач на монди­ал от 1934-а, когато пад­на с 1:3 от Испания. На последните си 18 участия на световни първенства златистите тръгнаха с 16 победи, както и 2 ре­мита.

Швейцария излиза като пълен аутсайдер срещу могъщата Бразилия, но също натрупа самочувствие като може да се похвали със силна кампа­ния по време на квалифи­кациите. Кръстоносците дълго време държаха пър­вото място в своята гру­па, но в заключителната фаза го отстъпиха на Португалия и трябваше да минат през баражите, където успешно се спра­виха със Северна Ирлан­дия. В 4-те си приятелски среши преди Мондиала тимът записа 3 победи и 1 реми, което показва, че Швейцария разполага с на­истина силен състав. На­ставникът на тима Владимир Петкович няма притеснения относно играчите си, тъй като всички състезатели са здрави и и ще бъ­дат на линия за битката с бразилците.

"Практически е невъз­можно да неутрализираме Неймар във всичките 90 минути. Той е може би най-добрият и най-завършен играч на неговата позиция в света", призна капитанът на кръстонос­ците Щефан Лихтщайнер, който наскоро осъ­ществи трансфер от Ювентус в Арсенал.

Битката между тези две страни ще бъде под номер 9 в тяхната исто­рия. Досега те са се срещ­нали 8 пъти, като 7 от мачовете са контроли. Статистиката показва 3 победи за Бразилия, 2 за Швейцария и 3 ремита. В единствената официална среща, която датира от груповата фаза на Мондиал 1950, те завършват на­равно 2:2. За последно се срещнаха в контрола през 2013 година, която Швей­цария спечели с 1:0. Пет­кович ще се опита да под­несе изненадата, разпола­гайки с доста стабилен тим от опитни играчи, които освен всичко друго се подвизават и в силни европейски отбори.

Бразилия пък ще трябва да заяви амбициите си за титла още в първия мач, а това ще стане само с победа. Задачата пред отбора и Тите е само ед­на - първа световна тит­ла от 2002-а насам и общо шеста в историята на най-великата страна при националните отбори.

 


 

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки