Германия скача за задължителна победа срещу Мексико

Месут Йозил готов за мача на „Лужники"

Германия скача за задължителна победа срещу Мексико

"Искаме да изпратим предупредителен сигнал с победа. Това е нашата ам­биция", каза селекцио­нерът на Германия Йоа­ким Льов на пресконферен­цията си на стадион "Лужники" преди първия мач на Бундестима на Мондиал 2018. Световният шампи­он се изправя срещу Мекси­ко днес от 18:00 часа.

Германският национа­лен селекционер добави, че ще бъде много трудно на немците да защитят титлата, спечелена пре­ди четири години с победа с 1:0 срещу Аржентина след продължения. До мо­мента само два отбора са правили подобно нешо - Италия (1934/1938) и Бра­зилия (1958/1962). "За пос­ледните 70-80 години на никого не му се е отдавало да спечели две титли поред. Съперниците се раз­виват бързо, а при све­товния шампион винаги има напуснали. Но що се касае дo нас, целта ни не се е променила. С всеки ден напрежението расте все повече и чувството е уникално", коментира Льов.

Той получи добри нови­ни от медицинския идаб, зашото Месут Йозил ше може да играе, въпреки че беше контузен. Бундестимът е в група F още с Швеция (23 юни) и Южна Корея (27 юни).

Германия отново е сред най-големите  фаворити за спечелването на тит­лата, което е нормално с оглед на таланта, с който Льов разполага в състава си. В подготовката си за мондиала обаче немците леко разочароваха. Бундестимът изигра 4 контроли през 2018-а, като в тях за­писа равенство с Испания, загуби от Бразилия и Австрия, а в последната контрола спечели трудно срешу Саудитска Арабия с 2:1. Критиците побързаха да отпишат Германия за титлата на световното първенство, но маншафтът ше може да се докаже в първата среща с Мексико.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки