Палермо и Чочев се провалиха и остават още един сезон в Серия Б (ВИДЕО)

Фрозиноне спечели плейофа и ще играе в елита от новия сезон

Палермо и Чочев се провалиха и остават още един сезон в Серия Б (ВИДЕО)

Българският национал Ивайло Чочев и неговият Палермо се провалиха в основната си мисия за сезон 2017/2018, след като загубиха с 0:2 реванша срещу Фрозиноне от плейофите за промоция в Серия А. Така „розанерите” ги чака поне още един сезон във втория ешелон на италианския футбол, а фаталният за амбициите им двубой на „Бенито Стирпе” бе белязан от куп куриозни мигове и инциденти от всякакъв характер, пише Гонг.

В първия мач „канарчетата” поведоха в Сицилия, за да загубят с 1:2, но това не намали особено шансовете им за класиране. По силата на своята по-висока позиция в класирането през редовния сезон те просто имаха нужда от победа – без значение на крайния резултат и фактори като гол на чужд терен – за да спечелят втората си промоция в Серия Б.

Излишно е да се споменава, че градусът на страстите в ответния мач, който се игра на терена на Фрозиноне, беше доста висок. Чочев отново не попадна в групата  на Палермо, а само в първите 9 минути на срещата съдията вдигна три жълти картона. Радолав Муркавски от сицилианците отправи първия опасен шут в мача, а вратарят на домакините Мауро Вигорито вещо се намеси. Малко след това съотборниците във Фрозиноне Матео Чофани и Емануеле Теранова започнаха да се карат помежду си, след като взаимно си попречиха да отправят изстрел с глава от непосредствена близост. Първото полувреме завърши с показани общо 6 жълти картона.

Втората част започна с невероятен гол в полза на Фрозиноне. Рафаеле Майело изпрати истинска бомба от 20-ина метра, която влетя безкомпромисно в горния ляв ъгъл. Оттук нататък Палермо бе изправен пред тежката задача да търси пълен обрат.

Точно в 60-ата минута настана истинска лудница. Главният съдия Федерико Ла Пена първоначално отсъди пряк свободен удар точно пред пеналта, а след кратък размисъл промени решението си и назначи дузпа за Палермо. Това даде началото на страхотен спор между играчите, по време на който Ла Пена промени отсъждането си още веднъж, връщайки се към първоначалния фаул. Това изобщо не помогна за охлаждането на страстите, а в стълкновението Илия Несторовски от Палермо може би опита да удари с глава съперников футболист. Резервата за домакините Павел Давидовиц пък бе изгонен заради неприлично поведение край скамейката. Определено липсата на системата за видеоарбитраж (ВАР) в Серия Б тук се усети болезнено. Телевизионните повторения показаха, че нарушението  по-скоро е било върху самата граница на пеналта, което по всички футболни правила трябваше да значи дузпа за Палермо.

До края на мача Фрозиноне загуби Мирко Гори заради извадено рамо, а сицилианци поставиха домакините си под такъв натиск, че резервните играчи на „канарчетата” започнаха да хвърлят допълнителни  топки на терена с мисъл да забавят играта.

Така вместо назначените 5 минути продължение се играха 7 и в самия им край Камило Чано бе изведен съвсем сам срещу вратаря и отбеляза, след което домакинските фенове не издържаха и нахлуха на терена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки