Малин Орачев дебне за каре от "Ивайло"

Д-р Симеон Симеонов може да вземе на концесия и комплекс "Дунав"

Малин Орачев дебне за каре от "Ивайло"

Старши треньорът на Дунав Русе Малин Орачев следи ситуацията около четирима играчи на Етър. Това са Стефан Неделчев, Ерик Почански, Иван Въл­чанов и Румен Руменов. Договорите на карето с болярите изтичат и с тях предстоят преговори. Най-силно е желанието на Орачев за Почански и Ру­менов, които да засилят конкуренцията в атака и средата на терена. По­следният, с когото Дунав се раздели, бе капитанът Диян Димов, който подпи­са с ЦСКА 1948. В посока Ботев Пд пое Васил Шопов, а Карагарен парафира с другия пловдивски клуб Локомотив. Бразилецът Жатоба пък ще бъде про­даден. Тръгнаха си още Ненов и Милчев, които оти­доха в Ботев Враца. Така реално Малин Орачев има да запълва доста пробойни. Драконите започват подготовка в понеделник.

Предложение за откри­ване на концесионна про­цедура за спортния ком­плекс "Дунав" пък е внесъл кметът на Русе Пламен Стоилов. За него мест­ният парламент ще се произнесе на предстоящо­то за 21 юни общинско за­седание.

Концесията ще е за срок от 35 години. Тя включва ползване на ста­дион "Дунав" с площ 23 865 кВ. метра, четириетажна административна сграда с площ 477 квадрата, обект с площ от 470 ква­драта, поземлен имот от 7555 квадрата, трасе за стрелба с лък с площ 7865 квадрата, едноетажна сграда от 192 кв. м. От­делно от това има плувен басейн с построени сгради с обща площ 1658 кв. м, и още една сграда от 111 квадрата.

Концесията ще се реа­лизира, след като приклю­чи 10-годишният договор за наем, който е подписан през януари 2009 г. Бъде­щият концесионер тряб­ва да инвестира в ремонт на тревното игрище, да изгради изкуствен терен, отговарящ на изисквания­та на БФС за провеждане на официални футболни срещи, с 4 съблекални. Кон­цесионерът ще трябва съ­що да доизгради хотела към комплекса, да ремонтира съществуващия ба­сейн и трасето за стрел­ба с лък. Трябва да изгради спортни зали и LED дис­плей на трибуната, като за всички дейности ще са фиксирани срокове 6 бъде­щия договор.

Една от важните цели на концесията е спорт­ният комплекс "Дунав" да се развие като функциона­лен и привлекателен цен­тър с условия за провеж­дане на официални фут­болни срещи до ниво Тре­та лига.

В края на 2015 г. в Об­щина Русе било депозира­но желание за концесия от страна на "РДС Инвест" ЕООД - фирма на президен­та на драконите д-р Си­меон Симеонов. Намере­нието на отбора е да по-

В Дунав имаха поводи за радост в края на сезона, след като се спасиха в баража с Царско село, но сега ще градят отбор наново получи права да стопанисва пълноценно клубния си стадион и да модернизира спортните съоръжения. През октомври миналата година "РДС Инвест" ЕООД е преобразувано в едно­лично акционерно друже­ство. Очаква се и сега д-р Симеонов да кандидат­ства за концесията, пише dunavmost.com.

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ИЗВЪНРЕДНО: Ясна е програмата за Купата на България, пренасрочиха 4 мача от елита

Шест срещи от 1/16-финалите ще се излъчват на живо, вижте какво съобщиха от БФС

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

Черно море и Дунав уредиха контрола

Спарингът ще се проведе утре от 17:00 часа в Русе

ОФИЦИАЛНО: Русенското дерби се отлага

Среща между Дунав и Локомотив днес няма да има

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

ОФИЦИАЛНО: Дунав вече е на русенската общественост

Вижте какво се случи по време на Общото събрание на футболния клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки