Дешан обеща по-силна Франция в следващия мач

Треньорът недоволен от атаката, ще прави промени

Дешан обеща по-силна Франция в следващия мач
Франция се спаси щастливо от провал на старта на група С на Световното първенство по футбол и спечели с 2:1 над Австралия, но всички са наясно, че играчите на Дидие Дешан могат да играят много по-добре.
 
Решение на видеоасистент-реферите осигури дузпа за петлите, които поведоха с точното изпълнение на Антоан Гризман. Но скоро след това беше отсъдена дузпа и за Австралия, реализирана за равенство 1:1.
 
Също технология на голлинията осигури успеха с попадение, което първоначално беше записано на Пол Погба, но след това е присъдено като автогол на Азиз Бехич.
 
"Не бяхме достатъчно бързи. Нашата атака не беше така добра, както аз искам да бъде.
 
На хартия това е убийствена атакуваща мощ, но срещу Австралия на терена в Казан бяха далече от пълния си блясък", коментира селекционерът Дидие Дешан, който специално изрази разочарованието си от атакуващото трио в лицето на Антоан Гризман, Килиан Мбапе и Осман Дембеле. 
 
"Нямаше прилив в играта ни. И тримата не играха в унисон с партньорите си. Просто трябва да бъдем по-добри, добави баскът и поздрави резервите Оливие Жиру, Блейс Матюиди и Набил Фекир. 
 
„Много е вероятно някой от тези трима футболисти да започне като титуляр срещу Перу във втората среща в групата.
 
Пол Погба показа много добра игра. Той е страхотен играч с невероятен потенциал. За него ще се говори повече и повече. А докъде ще стигне, това никой не може да гадае в момента", допълни спецът.
 
"Отборът е млад и наистина сега се конструира. Понякога индивидуални проблеми влияят повече от отборен дисбаланс. Сигурен съм, че в следващата среща ще изглеждаме много по-добре", каза още треньорът на петлите.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки