Стартира мисията по изкуплението на Англия

Тунис ще играе за първи път на световно след Жасминовата революция

Стартира мисията по изкуплението на Англия
Англия днес ще стартира участието си на Мондиал 2018 с двубой срещу Тунис.
 
Трите лъва ще търсят известно изкупление след последните си няколко провала в международните турнири. През 2014-а в Бразилия тимът отпадна в групите, а 2 години по-късно на Евро 2016 беше елиминиран по унизителен начин от Исландия. Има един нов, но умерен оптимизъм около албионците под ръководството на Гарет Саутгейт, но те ще трябва да покажат най-доброто от себе си, когато има най-голямо значение.
 
Гарет Саутгейт винаги е чувствал, че все още има нещо повече, което може да постигне. Усещаше го много преди кариерата му на професионален футболист да приключи. Днес на "Волгоград Арена" тази възможност да реализира дългогодишния си стремеж най-накрая може да се осъществи. Това ще бъде един много различен тест за удостоверяването на Саутгейт. Всичко, което направи той по време на мандата си, е впечатляващо. Всички, които се опасяваха, че е просто най-безопасният вариант за селекционер, бяха успокоени от силата на вземането на решения.
 
Оставянето на Джо Харт и Джак Уилшър на Острова беше смело, но оправдано. Дори и начинът, по който Гарет се справи със закъснението на Стърлинг за лагера, беше впечатляващ. Имаше твърдо, но спокойно напомняне, че това е недопустимо. Веднага след медийната буря, която се разрази спрямо нападателя на Сити заради една негова татуировка, Саутгейт разпозна необходимостта от подкрепа.
 
Спокойната атмосфера, в която се разви подготовката за мондиала, спомогна за разсейване на безпокойството на третия най-млад отбор, който изпраща Англия на финали. Саутгейт има 57 мача с националната фланелка под ръководството на 6 различни селекционери. Той взе по нещо от всеки от тях. Англия беше прагматична и ефикасна в квалификационната си кампания, но веднага след като билетът за Русия бе заверен, Гарет реши, че подходът трябва да бъде променен и усъвършенстван.
 
Трите лъва изпращат атакуващ, млад и смел отбор в Русия, изпълнен с енергия. Саутгейт проповядва футбол, базиран на владение на топката, който според него позволява на тимовете да се развиват на подобни турнири, особено в подобни жеги. Англия далеч не е завършен състав, но трябва да е в по-добра позиция да се справи.
 
Изборът за използването на трима в защита даде солидна платформа, от която един екип без звезден плеймейкър може да се възползва от качествата, които притежава. Саутгейт е силен и с ясна визия за бъдещето, което отговаря на целите на ФА за триумф на световното в Катар след 4 години. Големи очаквания и напрежение няма, но все пак това е Англия, а провалите не се приемат добре от хората в страната.
 
От другата страна ще бъде Тунис, който се класира за първи път на Мондиал преди 40 години. Тимът участва на 3 поредни форума между 1998-а и 2006-а, но за сефте ще бъде сред най-добрите след Жасминовата революция, която свали от власт диктатора Зин ал Абидин бен Али.
 
Очаквайте красив и агресивен футбол от картагенските орли, които оставиха зад себе си скучния и отбранителен стил. В отбора има изключително талантливи атакуващи футболисти - Наим Слити, Анисе Бадри и Уахби Хазри. В страната са реалисти, но целта си остава прескачане на групата. В Тунис националният отбор е запазил чувството за чистота, неопетнен нито от политически интереси, нито от враждебните сблъсъци между феновете и полицията във вътрешното първенство.
 
Тимът никога не е бил асоцииран с режима на диктатора, винаги е бил обединяваща сила и символ на нацията. С оглед на увеличаващата се безработица и корупция момчетата на на Набиб Маалул събират цялата страна, а хората в Тунис броят часовете и минутите до първия мач на тима. Кой би подценил подобен отбор?

 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки