Белгия ще доказва, че е сред фаворитите в Русия

Пенедо е готов да танцува с „червените дяволи”

Белгия ще доказва, че е сред фаворитите в Русия
Соченият за скрит фаворит на Мондиал 2018 отбор на Белгия стартира участието си днес от 18 часа срещу енигмата Панама в двубой от предварителна група G. В другия мач от групата по-късно през деня се изправят Англия и Тунис.
 
Срещата ще се проведе на стадион “Фишт” в Сочи, като очакванията са за успех на “червените дяволи”. Самите белгийци също гледат на себе си в ролята на фаворит, тъй като в състава има много опитни футболисти, като за част от тях Мондиал 2018 ще бъде трети пореден голям форум.
"Всички момчета искаме да се представим по-добре от Евро 2016 (б.р. - ¼-финал).
 
Горим от желание да го направим. Всеки е пределно концентриран. По-голямата част от нас ще участват на трети голям международен форум, така че вече имаме и опита на наша страна. Смятам, че сме сред фаворитите в Русия", заяви Дрис Мертенс.
 
Проблемите пред селекционера Роберто Мартинес са свързани със защитата. Белгия ще трябва да се справя без капитана си Венсан Компани и друг защитник Томас Вермален. Селекционерът Роберто Мартинес сподели, че бранителят на Сити най-вероятно ще бъде готов за суперсблъсъка с Англия на 28 юни. Така в отбраната на “червените дяволи” се очаква да се появи бранителят на Селтик Дедрик Боята.
 
В същото време 36-годишният вратар на Панама Хайме Пенедо е най-опитният играч в състава и има 130 мача за националния отбор.
 
Международната му кариера продължава вече повече от 15 години, а и той е един от малкото, които са се реализирали в Европа. В момента Хайме пази за румънския Динамо Букурещ, с който спечели Купата на лигата през 2016/17, а в определен етап от кариерата си игра и за Осасуна, предимно за втория отбор. Най-гордият му момент обаче ще бъде световното първенство в Русия.
 
"Не ме е страх, развълнуван съм. Винаги съм мечтал да се изправя срещу световен шампион, а ето че в нашата група е Англия. Белгия също е страхотен отбор, мечтал съм да участвам в подобни битки като дете. Ето ме сега на световното първенство, защо да не потанцувам с тях?
 
Знам, че достигането на Мондиал е лесната част, сега идва ред и на трудната. Световната купа е друга планета за нас, отиваме в друго измерение. Не мога да кажа, че Панама ще се класира за осминафиналите, но аз винаги си поставям високи цели и искам да спечелим колкото се може повече точки в групата.
 
Най-голямата ни сила? Колективът - без никакво съмнение. Нямаме фигура, която да грабне заглавията, нямаме Роналдо, Меси или Неймар. Но сме екип, в който всички сме близки, помагаме си и работим един за друг", казва Пенедо.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки