Балъков: Германия ще се изправи, успехът е заложен в кръвта им

Исландия ще поднесе още изненади, уверен е бившият играч на Щутгарт

Балъков: Германия ще се изправи, успехът е заложен в кръвта им
Германия е жива! Бундестимът никога не се предава и една загуба няма да прекърши немския дух. Това мнение споделя и Красимир Балъков, един от най-добрите познавачи на маншафта и екс футболист на Щутгарт.
 
„Това просто беше един лош ден за световните шампиони – анализира Бала за „България днес". - Във футбола никога не можеш да обявиш нещо за сигурно. Това е красотата на играта. Германците ще си извадят поуки от загубата и ще коригират грешките. В кръвта им е заложен успехът", уверен е Бала.
 
Той разкри, че немците не са се постарали достатъчно, за да победят.
 
„Един от законите във футбола е, че когато си шампион, трябва да положиш неимоверни усилия, за да опазиш върха. Но дори тогава няма гаранции, че ще успееш. Такава е орисията на фаворита - срещу него винаги се играе на сто процента", категоричен е Балъков.
 
Той сподели впечатленията си от изминалите мачове в Русия и разкри, че е доволен от качеството на футбола.
 
„Има много интересни, атрактивни и динамични мачове. Има срещи, в които отборите се надлъгват повече. Разбира се, някои сблъсъци не бяха много хубави, но първенството е смес от всичко и това му е чарът. Хубаво е, че има изненади, футболна красота. Вярвам, че това ще бъде запомнящо се световно първенство", изрази надежда легендарният халф.
 
За него най-приятната изненада досега в турнира е Исландия. Балъков е впечатлен от духа на „викингите".
 
„Това е нация от една шепа хора, но за тях няма невъзможни неща. Такъв заряд и тактическа дисциплина рядко се виждат. Видяхме, че дори голямата Аржентина не успя да ги надиграе.
 
Способни са да продължат напред. Дори и да не успеят, те са вече победители", обяви фамозният плеймейкър.
 
Според него исландците ще поднесат още изненади и отборите вече са наясно с качествата им.
 
„Това не им се случва за първи път. Те вече показаха на какво са способни на европейското първенство във Франция. Смятам, че отборите вече не ги подценяват и това прави постижението им дори по-забележително", впечатлен е Балъков.
 
За бившия халф на „Щутгарт" и „Спортинг" (Лисабон) фаворитите за спечелване на мондиала са три - Испания, Португалия и Германия.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки