Григор тръгна с труден успех над Джумхур в сезона на трева (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българинът изпусна сет и пробив преднина, но триумфира в мача

Григор тръгна с труден успех над Джумхур в сезона на трева (ВИДЕО+СНИМКИ)
Без да се напъва особено много Григор Димитров започна с успех участието си в сезона на трева на тенис турнира в Куинс.
 
Българинът определено бе по-добрия тенисист в двубоя с Дамир Джумхур, но това явно му изигра лоша шега до някъде и той за малко не допусна изненада.
 
Все пак хасковлията съумя да се събере в критичните моменти и да триумфира след 6:3, 6:7(4), 6:3 за 123 минути игра на централния корт. 
 
Успехът е 3-и за първата ни ракета над този съперник от 3 мача по между им, а любопитното е, че всички те са завършили при резултат 2:1 за нашия тенисист.
 
Григор започна уверено на свой сервис в първия сет и набързо поведе с 1:0, без да даде и точка на съперника си. След това същото направи и Дамир. В третия гейм първата ни ракета трябваше да се потруди доста, за да измъкне частта, но след това бе максимално концентриран в подаването на босненеца и го спечели, повеждайки с 3:1.
 
 
На свой сервис обаче Димитров бе на път да сдаде предимството си, като направи доста непредизвикани грешки и допусна Джумхур да поведе с 40:0. След това обаче се стегна и постепенно навакса изоставането си, затваряйки и гейма в своя полза за 4:1. В сервиса на съперника си, хасковлията пръв стигна до точка за гейма при адванс, но не се възползва.
 
Дамир успя да вземе следващите две разигравания за 2:4. В почти спокойно темпо Гришо спечели подаването си след това, а съперникът му отново имаше проблеми при своето, но го измъкна при резултат 5:3. Димитров бе убедителен на свой сервис и затвори първия сет в своя полза след 6:3.
 
Втория сет бе открит с маратонски 16-минутен гейм, в който българинът имаше няколко шанса да пробие подаването на опонента си. В крайна сметка Джумхур се пребори за него. Последва бърза част за първата ни ракета и равенство – 1:1. Веднага след това Гришо направи брейк, който набързо затвърди и резултатът набъбна до 3:1 в негова полза.
 
За съжаление ранния пробив явно повлия отрицателно на концентрацията на хасковлията и доведе до отпускане, от което се възползва Джумур, за да спечели следващите 3 гейма и да поведе в резултата за 3:4. В сервис гейма си в тази серия на съперника Гришо допусна две непредизвикани грешки, а накрая сдаде подаването си след двойна грешка.
 
 
Първата ни ракета се стегна чак в 8-ия гейм, когато бързо взе подаването си за 4:4. От тук нататък всеки от тенисистите взимаше сервис геймовете си, въпреки че при тези на българина битлата беше доста оспорвана и Димитров трябваше да се потруди доста, за да си ги спечели. Така се стигна до тайбрек, в който Джумхур пръв записа минипробив за 2:1. След това обаче българинът го върна и всичко тръгна точка за точка до 4:4. Последваха непредизвикани грешки на Димитров в следващите 3 разигравания и той загуби сета при 6:7(4). 
 
Така двамата тенисисти за трети пореден път стигнаха до равенство 1:1 в двубоите помежду си, като до сега Григор успяваше да се поздрави с крайния успех в предишните два мача.
 
Третата част днес започна много лудо – с пробиви и от двете страни. Първо босненецът взе подаването на опонента си, не без негова помощ, а после ролите се обърнаха и хасковлията веднага направи рибрейк, за да изравни за 1:1. Веднага след това българинът взе своя сервис гейм и поведе с 2:1.
 
 
Всичко вървеше спокойно до 8-ия гейм, когато в най-подходящото време хасковлията стигна до пробив и поведе с 5:3. Гришо не допусна повече слабости и изненади и още на свой сервис затвори сета и мача в своя полза.

След като успя да се измъкне от трудната ситуация и да триумфира в мача, сега Димитров ще изчака спокойно да разбере кой ще бъде следващия му съперник. Той ще стане ясен след двубоя Джон Милман - Новак Джокович. 

 

Българинът е подкрепян на трибуните от майка си Мария, която преживяваше емоционално всяко разиграване в мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки